Fényűző és népszerű

A cabriók kedvelői örömüket lelik Alfa Spider-ükben

Két év telt el azóta, hogy Magyarországon megjelent az Alfa Romeo legújabb kabriója, a Spider. A Pininfarina és az Alfa Romeo Sytle Centre közös fejlesztésében készült nyitott kétüléses méltó örököse a korábbi Spider modelleknek: egyszerre sugározza a sportosságot és az olasz eleganciát.

2008.10.14 12:35ma.hu

Miközben orrának kialakítása egyértelművé teszi a rokonságot a legújabb generációs Alfa-modellekkel, karosszériájának vonalvezetése, formai megoldásai a márka klasszikus és sikeres modelljeit idézi. A magyarországi márkakereskedőknél tízféle szín, kétféle felszereltségi szint és kétféle JTS benzinmotor - egy 185 lóerős 2.2, és egy 260 lóerős 3,2 literes erőforrással, amely Q4 összkerékhajtási rendszert is kínál - választható az autóhoz, hatfokozatú kézi kapcsolású váltóművel.

Az Alfa Spider utastere hívogató, igen kifinomult környezet, köszönhetően a csúcsminőségű anyagoknak és az olyan kényelmi felszereltségeknek, mint az automata kétzónás klimatizálás, kormányról vezérelhető hifi, VDC, sebességtartó automatika, navigációs rendszer vagy a Blue&Me rendszer. Az Alfa Romeo Spider utasai a legmodernebb menetsegítő berendezések segítségét is élvezhetik.

A Spider debütálása már 2006-ban is sikert hozott: a tizenkét ország huszonhárom szakújságírójából álló zsűri az Alfa Spidernek ítélte az Év Kabriója 2006 címet. Igaz, az Alfa cabriójának kiskereskedelmi ára eléri a 7 számjegyet, de aki egyszer beleült, többet talán nem is vágyik másik autóra.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.