Kémfotón az Alfa minije

Alakul a mini Alfa: jön a MITO

Zöld autó, és városi mini: ezek az aktuális trendek. Utóbbihoz csatlakozik az Alfa is, a MITO névre keresztelt kisautóval, amit már tesztelnek is. Az alaposan álcázott járműnek egész biztosan lesznek lámpái és kerekei - meg ablaka. Hogy milyenek, még nem merünk nyilatkozni.

2008.02.29 17:30ma.hu

Úgy rebesgetik a jólértesültek, hogy az Alfa Romeo mégsem mutatja be Genfben saját új városi miniijét (lesz ott e nélkül is elég), hanem március közepén önállóan mutatják be a korábban Junior, majd Furiosa néven ismert kocsit - és akkor is csak kereskedőknek.

És megint új nevet kap: valószínűleg MITO-nak hívják majd - az Alfa Romeo és a Fiat városa, Milánó és Torino alapján. Szerencse, hogy nem budapesti céggel álltak össze, mert a Budmil név már foglalt.

Rendelni az új kocsit júniustól lehet, hivatalosan pedig Párizsban debütál majd. 1,4-es 95 és 105 lóerős benzines, majd 135 és 165 lóerős turbómotorokkal is kapható lesz. Sőt: jön egy 1,6-os, 120 lóerős dízel is, az abszolút csúcs 1,8 turbó lesz, 230 lóerővel - városi kisautóhoz több mint pazarló.

Ezen kívül várhatóan megkapja az Alfa Q2-es elektronikus diffijét, és a ferraris Manettino kormánykapcsolót is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.