Újabb autógyár jönne a szomszédba

Már a a Volkswagen is Románia iránt érdeklődik

A Mercedes, az Audi és a Mitsubishi mellett a Volkswagen is Romániában nyitna termelőegységet, mondta Ovidiu Silaghi román kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter hétfőn.

2008.05.19 19:30MTI

A Mercedes, az Audi és a Mitsubishi mellett a Volkswagen is Romániában nyitna termelőegységet, mondta Ovidiu Silaghi román kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter hétfőn. A tárcavezető úgy tudja, hogy a felsorolt vállalatok jelenleg több beruházási helyszínt vizsgálnak Romániában, írta a Mediafax hírügynökség.

A Mercedest gyártó német Daimler vezetősége a miniszter szerint először Nagyváradot szemelte ki, de a felmerült akadályok miatt Temesvárra irányult a figyelme. Korábban olyan hírek jelentek meg a román és a nemzetközi sajtóban, hogy a Daimler a Kolozs megyei Nemeszsukon (Jucu) nyit gyárat, ahol az idén üzembe helyezték a finn Nokia mobiltelefon-gyártó termelőegységét.

A német gyártó Románia és Lengyelország közül választ majd, és várhatóan májusban dönti el, hogy melyik helyszínt találja alkalmasabbnak a beruházás megvalósítására.

Silaghi szerint az Audi is érdekelt abban, hogy Romániában gyártson járműveket. A miniszter úgy tudja, hogy a vállalat vezetősége még a keresés kezdeti szakaszában tart. A tárcavezető szerint a Mitsubishi is keres egy beruházásra alkalmas telket Romániában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.