Kapós a Volkswagen

Szépen nőttek a Volkswagen eladásai

A német Volkswagen művek világszerte 920 ezer autót, a múlt év első negyedéhez képest 8,4 százalékkal többet értékesített az év első negyedében. A járműipar egészében az eladások mindössze 1,8 százalékkal bővültek ugyanebben az időszakban.

2008.04.09 09:30MTI

Európa legnagyobb autóipari cége az erős hazai piaci kereslet mellett a kínai, a brazil és az argentínai piacbővülésnek köszönheti az eladások felfutását. A németországi piacbővüléshez ( 8 százalék) hozzájárult a 2007 első negyedévi bázis alacsony színvonala, ami az akkori, értéktöbbletadó bevezetése miatt elhalasztott vásárlásokkal magyarázható.

A VW kereskedelmi vezetője kedvezőnek ítélte meg a járműpiac alakulását, abban azonban bizonytalan volt, vajon az eladások felfutása folyamatos lesz-e az év egészében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.