Pozsonyban gyárthatják a kis VW-ket

Európában készülhetnek a Volkswagen Foxok

A Volkswagen azt tervezgeti, hogy Brazília mellett Európában is gyártaná kisautóját, a Foxot - ráadásul nem is valahol Németországban, hanem a Duna túlpartján: Pozsonyban (esetleg Pamplonában). Az ok egyszerű: a brazil valuta túl erős.

2008.03.28 14:15ma.hu

Mivel a brazil fizetőeszköz, a reál mostanság túlságosan is erős valuta, a Volkswagen úgy tervezi, hogy eddig Dél-Amerikában gyártott kisautóját, a Foxot Európában is készítené, így megszabadulna az importtal járó anyagi gondoktól.

A Fox a Polo alapjaira épül, ezért jöhetett szóba a pamplonai mellett a pozsonyi üzem is - legalábbis a sajtó értesülései szerint. Ezek azonban arra már nem terjednek ki, hogy az európai árusítás mikor is kezdődhetne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.