Bővít a VW

A Volkswagen az idén 8500 új munkahelyet tervez

Átalakítási programját követően az idén már 8500 új munkahely létesítését tervezi a Volkswagen-csoport világszerte. A Volkswagennél jelenleg 329 ezren dolgoznak, ebből 169 ezren Németországban.

2008.03.17 07:45MTI

A cég személyügyi vezetője elmondta: a létszámnövelés fele Németországra esik majd, és ezen belül is nagy hangsúlyt helyeznek a felsőfokú képzettségűek alkalmazására. Horst Neumann, aki a dpa-nak nyilatkozott, jelezte azt is, hogy a cég bérrendszerét szintén szeretnék megreformálni, összhangban a "Strategie 2018" néven elfogadott hosszú távú tervvel, amelynek célja az ügyfél-elégedettség és a minőség további javítása, hogy a VW a világ legjobb autógyártói közé tartozzon.

Történelme legjobb teljesítményének nevezte tavalyi 6,5 milliárd eurós adózás előtti eredményét Volkswagen. A cég kiemelte, hogy a megelőző évinél mennyiségben 7,9 százalékkal több autót, 6 millió feletti számú járművet értékesített, és tavalyi árbevétele 108,9 milliárd euró volt a 2006. évi 104,9 milliárd után.

Az adózott eredmény több mint felével 4,12 milliárd euróra növekedett tavaly, az üzemi eredmény még nagyobb arányban - mintegy megháromszorozódva - 6,15 milliárd euróra bővült, a rendkívüli tételek beszámításával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.