Meghátrál a VW Amerikában

Több százezer Passatot hív vissza a Volkswagen

Gond van az amerikai Volkswagen Passatokkal, ezért minden, 1999 és 2005 készült dízeles modellt visszahívnak - ami nem öröm a gyárnak, és nyilván nem az a 410 ezer érintett kocsi tulajdonosának sem.

2008.04.07 19:40ma.hu

Nem szeretnénk mostanában amerikai Passat-tulajok lenni (na nem mintha a sztrájkok miatt például a budapestiséget annyira szerettük volna). A Volkswagen ugyanis 410 000 kocsi visszahívására kényszerül: az összes kocsit, amit 1999 és 2005 között gyártottak, át kell vizsgálni.

Az automata váltóval szerelt dízelek katalizátora köré szerelt hőpajzs olykor leválhat, ami a gyár szerint potenciális veszélyt jelent - egyszerűbb kifejezésekkel élve gyulladásveszélyt.

Az 1,8-as turbók sem teljesítenek sokkal megnyugtatóbban: többen is rossz az üzemanyag-vezeték, az összkerekesekben pedig a tank szellőzőszelepe funkcionálhat rosszul - szerencsére baleset még nem történt, de a hír maga akkor sem jó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.