Porsche-Alsó-Szászország: döntetlen

Tovább folyik a harc a Volkswagenért

Nem kapta meg a szükséges többséget a Volkswagen alapszabályának megváltoztatásához sem a Porsche, sem Alsó-Szászország kormányának javaslata csütörtökön a részvényesek közgyűlésén. A résztvevőknek arról kellett dönteni, hogy miként alakuljon a minősített többség a fontos ügyekről szóló szavazásokon.

2008.04.26 09:50MTI

A tét az, hogy Alsó-Szászország kormánya meg tudja-e a tartani a vállalatban lévő 20 százalékával a vétójogát, vagy a blokkoló kisebbség alsó határa 25 százalékra emelkedik, ahogyan azt a Porsche szeretné. A Porsche luxusautógyár részvénytöbbséget akar szerezni a Volkswagenben, és ezt a Volkswagen vezetése is támogatja.

A VW két legnagyobb tulajdonosa jelenleg a Porsche 31 százalékos, illetve Alsó-Szászország kormánya 20 százalékos részesedéssel. A Volkswagen jelenlegi alapszabálya szerint a fontos döntésekhez 80 százalékos minősített többség szükséges. Az alsó-szászországi kormány 20 százaléka a gyakorlatban vétójogot jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.