Extrák a kocsiba, csak nőknek!

Volkswagen Polo Garnier - az igényes hölgyek választása

A Garnier és Volkswagen hazai együttműködésének eredménye egy egyedi felszereltségű és dekorációjú modell, a Volkswagen Polo Garnier, mely korlátozott darabszámban kerül kibocsátásra.

2008.05.09 18:06ma.hu

Az új Polo változat a márkakereskedésekben és két világmárka közös roadshow-ján is bemutatkozik, ahol minden bizonnyal nagy sikere lesz a női vásárlók körében. A cél egy olyan autó megalkotása volt, amely a Polo magas alapfelszereltségen túl biztosított extrákkal azokat a hölgyeket győzi meg, akiknek a vonzó külső mellett a belső értékek is fontosak.

A Volkswagen több mint 30 esztendeje állít a Polo kategóriájában újra és újra mércét, jelenleg a bestseller ötödik nemzedéke kapható a szalonokban. A Volkswagen Polo már az első pillantásra – vagy pontosabban fogalmazva már első pillantásával kimutatja modern személyiségét.

Az autó első része erőteljes, háromdimenziós formáinak köszönhetően a Polo masszívnak és erősnek hat. Első része a határozottan megjelenő V-vonalat hangsúlyozza, mégpedig igen egyedi módon. Az A-oszlopoktól induló markáns vonal a motorháztetőn át egészen a hűtőrácsig ível. Ezzel az orr erőteljes, háromdimenziós formáinak szerves részévé válik, amelyek egyébként határozott vízszintes tagolással is rendelkeznek. A fényszórók alapvető befolyást gyakorolnak a Polo arculatára. Olyan trapézformájú egységként jelennek meg, amelyeket markáns, kör alakú motívumok határoznak meg – a főfényszórók.

A formatervezők magas fokú kreativitással variálták e karakteres kör alakú szimbólum témáját, és olyan izgalmas hangsúlyos stílusjegyeket alakítottak ki, mint például a fő fényszórók alján az első lökhárítóig nyúló ovális motívum. Ebben az ívben helyezkednek el az első irányjelzők, miközben az oldalsók a külső tükrök házába építve kaptak helyet.

A fényszórók példáján is kiválóan megmutatkozik, milyen széles azon formai variációk kínálta játéktér, amely a Volkswagen arculatát jellemzi. Mindemellett olyan izgalmas részletmegoldások számára is teret kínál, amelyek a design értékét egészen a legapróbb kifinomult részletig hangsúlyozzák – például a fő fényszórók izzói esetében, amelyek fényüket egy integrált Volkswagen-emblémával díszített, karcsú idomon keresztül vetítik az útra.

Az autó hátsó része tovább hangsúlyozza a dinamikus stílust. A hátsó szélvédő kerete alsó részénél markáns, V-alakú kivágással jelenik meg, amely hátulnézetből friss és sportos megjelenést kölcsönöz a Polo számára. Egyéniség és dinamikus karakter jellemzi a hátsó lámpatesteket is, amelyek kialakításuk kör alakú motívumait szintén az autó elejéről veszik át, s egyértelmű stílusjegyként jelenítik meg az autó hátulján is. Az újfajta kontúrokkal formált hátsó szélvédővel együtt a Polo hátulnézetből is dinamikus karaktert sugároz.

Az oldalnézet vonalai tekintetében a Polo hű maradt elődjei letisztult stílusához. A belső tér kihasználása és a karosszéria szélessége tökéletes összhangba került. A Polo továbbra is jellemző sajátossága két karosszériaváltozatának hangsúlyos stílusa: míg a háromajtós emelkedő oldalsó vonalaival dinamikus benyomást kelt, s szinte kupészerű vonásokat hordoz, az ötajtós családi modell karosszériája egyértelmű tagolásával és a C-oszlopba épített harmadik oldalablakkal inkább tiszta formáit és masszivitását hangsúlyozza.

A Volkswagen Polo Garnier az 1.4-es motorizáltságú Polo Comfortline Ice modellre épülve, annak magas alapfelszereltsége mellett (pl. ABS, 4 légzsák, klíma, elektromos ablak és tükör, megvilágított sminktükör, hogy csak a legfontosabbakat említsük) a következő extrákat tartalmazza: könnyűfém-felni, bőrborítású kormány, váltó- és kézifék-kar, multifunkciós kijelző, 8 hangszórós, MP3-lejátszós, CD-s rádió, esőérzékelős ablaktörlő, belső tükör automatikus elsötétítéssel, "coming home" funkció, gumiabroncs-nyomást ellenőrző kontroll-lámpa, parkolóradar hátul. Az autókat egyedi dekorációval díszítik, melyet a vásárlók négy különböző színben választhatnak. A Volkswagen Polo Garnier modellért, ami 500 000 Ft értékű extrafelszereltséget tartalmaz, mindössze 200 000 Ft felárat kell fizetni, így a 2-ajtós gépkocsi indulóára 3 149 000 Ft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.