Árvíz

Csőtörés miatt tört ki a pánik Sződligeten

Eltörött egy vízvezeték a sződligeti gát mellett hajnalban, a nagy erővel feltörő vizet eleinte buzgárnak hitték, s ez hatalmas ijedtséget okozott.

2013.06.10 16:48MTI
Fotó: MTI

Juhász Béla (Tiszta Forrás Szövetség) polgármester elmondta: csak akkor nyugodtak meg, amikor a kihívott szakemberek megállapították a valódi problémát, majd leszakaszolták a vezetéket. 

A még mindig magas dunai vízállás miatt a feltárás, illetve a javítás csak néhány nap múlva történhet meg. Addig a környéken élő 11 családnak nincs ivóvize, lajtos kocsiból kapnak vizet - tette hozzá a polgármester. Közlése szerint a Pest megyei védművek bejárásán részt vevők nem győznek csodálkozni azon, hogy a 2-es főút sződligeti oldalán épített gát - amelynek a magassága most mindössze 18 centiméterrel haladja meg a Duna magasságát - milyen száraz. 

Átfolyások, buzgárok nincsenek, ami azért lehetséges, mert építésekor messzemenően figyelembe vették a vízügyi szakemberek tanácsait, a zsákokat pedig 57 tűzoltó pakolta igen precízen. 

Bár a teljes szélességében lezárt 2-es főutat Sződligetnél másfél méter magasan elöntötte a folyó, a község - úgy tűnik - "megúszta" - közölte Juhász Béla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.