Árvíz

Szigetmonostor: elzárták a vízátömlést

Vasárnap a Szigetmonostorhoz tartozó Horányból 162 embert kellett kiköltöztetni.

2013.06.10 14:21MTI
Fotó: MTI

Hétfőn dél körül sikeresen elzárták Szigetmonostornál a falu egy részét veszélyeztető vízátömlést a védekezésben résztvevők - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) rendkívüli közleményében.

Vasárnap a Szigetmonostorhoz tartozó Horányból 162 embert kellett kiköltöztetni. Azért kellett elhagyniuk otthonukat, mert a település Szentendre felőli részén egy magaspartot átlépett a Duna, utat törve a lakott terület felé. A veszélyeztetett házak közelében és ott, ahol átbukott a víz, egy-egy gátat építettek.

Az OMIT hétfői közleménye szerint a vízügyi szakértők irányításával a Terrorelhárító Központ munkatársai - a honvédség légierejének támogatásával és a katasztrófavédelmi erők segítségével - kiépítették a települést védő lokalizációs nyúlgátat, így minimálisra csökkent a vízzel elöntött terület nagysága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.