Árvíz

Szigetszentmiklós-Lakihegy: húsz házat öntött el a Duna

Az elmúlt napokban életvédelmi okokból kikapcsolták az áramot és a gázt, de ahol lehet, megkezdték e szolgáltatások visszakapcsolását.

2013.06.10 13:38MTI
Fotó: MTI

Húsz ingatlan lakóinak kellett elhagyniuk otthonukat Szigetszentmiklós Lakihegy városrészében a Duna áradása miatt.

A település polgármestere, Szabó József (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy Szigetszentmiklósnak csak ez a körülbelül száz házból álló ártéri része veszélyeztetett, a város maga biztonságban van.

Lakihegyről a kitelepítési határozat átvétele után 20 házból költöztek ki a lakók - 19 család rokonokhoz, ismerősökhöz -, ezeket az ingatlanokat azóta elöntötte a víz. A településrész házait, ahol szükséges, homokzsákokkal vették körül.

A szivárgások ellenére remélhetőleg nem lesz nagyobb gond - tette hozzá a polgármester. Kitért arra is, hogy Lakihegy bizonyos területein az elmúlt napokban életvédelmi okokból kikapcsolták az áramot és a gázt, de ahol lehet, megkezdték e szolgáltatások visszakapcsolását.

A Duna áradása Szigetszentmiklósnál kevéssel éjfél előtt megállt, hajnali háromig a vízszint stagnált, majd a folyó nagyon lassú apadásnak indult - közölte Szabó József.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.