Árvíz

A Duna teljes szakaszán riasztás van érvényben

A Duna teljes szakaszán riasztás van érvényben; az ország számos térségében első-, illetve másodfokú a riasztás a heves záporok, zivatarok miatt.

2013.06.10 15:42MTI
Fotó: MTI

Az Esztergomi kistérségtől a déli határig narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben. A heves zivatarok miatt az éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megyékben elsőfokú, az ország többi területén másodfokú a riasztás. 

Emellett a várható felhőszakadás miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Estig a zivatarokat jégeső, viharos, óránként 60-80 kilométeres szél és felhőszakadás kísérheti. Esetenként 30 milliméternél több eső is hullhat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző osztálya. 

Olyan heves zivatarra is számítani lehet, amelyet 90 kilométer/órás szél, és jégeső kísérhet. Heves zivatarok a legkisebb eséllyel Győrtől nyugatra alakulhatnak ki, de előfordulásuk ott sem teljesen kizárt - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.