Árvíz

Győrladaméron már végeztek a munkálatokkal

Győrzámolyon minden remény megvan, hogy sikeres lesz az árvízi védekezés, Győrladaméron pedig már végeztek a munkálatokkal, a helyiek más településeknek ajánlják fel segítségüket.

2013.06.07 16:03MTI
Fotó: MTI

Horváth Gábor, Győrzámoly független polgármestere arról beszélt: a közel háromezres településről mintegy hatszázan vesznek részt harmadik napja a munkálatokban. Van, aki a zsákokat tölti, és van, aki élelemmel látja el a gátnál dolgozókat. 

A szomszédos, legveszélyeztetettebb helyzetben lévő település, Győrújfalu felé futó töltésen folyamatosan dolgoznak. Mindenkit arra kér, egy szombat délig, az áradás várható végéig tartó nagy erőfeszítéssel akadályozzák meg, hogy a gáton baj történjen. 

"Ma éjjel csak az aludjon, aki nagyon álmos" - fogalmazott, hozzátéve, "ennek a soha nem látott összefogásnak meg kell legyen az eredménye". Kettinger János győrladaméri polgármester azt közölte: abban, hogy három napja be tudták fejezni a védekezési munkálatokat, kezükre játszott a Mosoni-Duna menti település fekvése és az is, hogy itt - Győrzámolytól és Győrújfalutól eltérően - nem bontották el a folyamág-rehabilitáció keretében a gátat.
 
Hozzátette: már napokkal ezelőtt felajánlották segítségüket a környező, az árra készülő településeknek, a helyiek mellett pedig az egyik itt működő ipari üzem több tucat dolgozója is jelezte, szívesen munkahelyükön maradnak, készülve arra az esetre, ha veszélyesen megemelkedne a vízszin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.