Árvíz

Elítéltek is besegítenek a gátaknál

A Duna áradása miatt veszélyeztetett régiókban mintegy kétszázötven elítélt segít a védekezésben, börtönőrök éber felügyelete mellett.

2013.06.07 14:19MTI
Fotó: MTI

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) sajtóirodájának vezetője elmondta, hogy a dunai védvonalakra négy intézményből érkeztek elítéltek: a Váci Fegyház és Börtönből, a Márianosztrai Fegyház és Börtönből, a Tökölről, a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetéből, valamint az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből. 

A bv-dolgozók szolgálatban nem lévő tagjai önkéntesként dolgoznak az ország több pontján. Más büntetés–végrehajtási intézetek és gazdasági társaságaik is segítenek az árvízi védekezésben érintett településeknek, például gépjárművekkel, matracokkal, pokrócokkal, élelmiszerekkel – tette hozzá.
 
A Duna partján álló váci fegyház és börtön biztonságával kapcsolatban Szalai Tímea azt mondta, hogy a fogvatartottak körleteit, az elítéltek biztonságát ugyanúgy nem veszélyezteti a Duna, mint a bv-alkalmazottak munkavégzését. A börtön mellett működő gazdasági társaság munkaterületeinek védelmére pedig odafigyelnek – közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.