Árvíz

Korábban nem látott összefogást tapasztalt Orbán Viktor

Korábban nem látott összefogást tapasztalt az árvízvédelmi munkálatok során a miniszterelnök, aki a Komárom-Esztergom megyei Dunaalmásról jelentkezett be pénteken élőben a Kossuth Rádióban.

2013.06.07 14:53MTI

Közölte, hogy Kárpátaljáról, Erdélyből és a Tisza vidékéről is jöttek segíteni. Kiemelte: a több ezer önkéntes fegyelmezett és jól együttműködnek az államigazgatási dolgozókkal. 

Emellett a kormányfő külön kiemelte a vízügyi hatóság embereinek és a műszaki egyetem professzorainak segítségét. A miniszterelnök ismertetése szerint Győr-Moson-Sopron megyében - ahol belépett az országba az árhullám - megfelelő magasságúak a gátak, ott most már a tartalékképzés, őrszolgálat és a gyors reagálás az elsődleges feladat. 

A Duna következő szakaszán, Komárom-Esztergom megyében, péntek estére fejezik be a gátak magasítását, melyek legalább 40 centiméterrel meghaladják majd a várható legmagasabb vízállást. Ismertette: a gátmagasítási munkákkal jól állnak a védekezők, így az árhullám növekedéséről szóló hírek nem jelentik azt, hogy "lenne akár egyetlen pont is, ahol az árhullám átcsapna a gátakon". 

Jelenleg csak a rekordméretű víznyomás jelent veszélyt a gátakra - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.