Árvíz

Önkormányzati szövetségek várják a települések segítségét

Több önkormányzati szövetség is arra kéri tagjait, hogy felajánlásaikkal támogassák a dunai árvíz elleni védekezést.

2013.06.07 15:27MTI
Fotó: MTI

A Megyei Jogú Városok Szövetsége, a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége felhívását Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere jelentette be pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
 
E szervezetek az ország lakosságának mintegy háromnegyedét fedik le. A Megyei Jogú Városok Szövetségét vezető Kósa Lajos elmondta: azt kérik a településektől, hogy lakosonként 50-100 forintot ajánljanak fel az árvízi védekezés fedezésére. Hozzátette, összesen 250-500 millió forint közötti összegre lenne szükség, vagyis körülbelül egy védekezési nap költségét akarják összegyűjteni. 

Egy ilyen katasztrófa esetén, mint a mostani árvíz, mindenkinek éreznie kell az országban, hogy egy közösség áll mögötte, nem egyedül kell védekeznie - hangsúlyozta a politikus, úgy fogalmazva: "szeretnénk ezzel is erősíteni az együvé tartozást, a szolidaritást". A sajtótájékoztatón Kósa Lajos mellett részt vett Láng Zsolt, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Szűcs Lajos, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Dancsó József, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének elnöke és Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.
 
Kósa Lajos megjegyezte, a többi önkormányzati szövetség is támogatja az árvízvédelmi munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.