Az intelligensebbek a kisebb mellekre buknak?

A méretes cicik a droggal egyenértékűek!

Nem titok, hogy a férfiak szeretik a teltebb idomú nőket. Ahogyan azt már a festők is megfestették és dalokban is megénekelték, a nőies formák bizony a pasik kívánságlistájának elején állnak. Érdemes belemélyedni, hogy miért.

2011.12.15 10:30ma.hu

A dús női idomok, az "ínycsiklandó" combok látványa meglódítja a férfiak fantáziáját. Most egy tudományos tanulmány is alátámasztja ezt a sóvárgást.

A Georgia Gwinnett College és az austini Texas egyetem kutatói szerint a nőies idomok olyan hatással vannak a férfiakra, mint a drog. Szó szerint "ütős" a hatásuk.

A kutatók tanulmányuk során fényképeket mutattak férfiaknak meztelen nőkről, plasztikai műtétjük előtt és után. Egyikük sem veszített súlyából. Néhányan kicsit híztak, a kilók helyett azonban - ugyebár - más részeken lettek a szépészeti beavatkozásnak köszönhetően teltebbek.

Az MRI szkennelés során az derült ki, hogy a képek nézegetése hatására a férfiak agyában az a terület aktiválódott, amely a kellemes érzést okozó drogok használatakor.

A formák, amelyeket mindenki ért

Az antropológusok régen megállapították - és ez minden kultúrára érvényes -, hogy a férfiak a kis csípő-derék arányt részesítik előnyben, függetlenül a testsúlytól. Az ideális alakot számukra a kis derék, nagyobb csípő és mellek jelentik.

A szakemberek szerint a nőies formák a férfiak számára az egészséget jelzik, a fiatalságot és a megfelelő termékenységet. Az idősebb hölgyek, akik már szültek gyermeket, kevésbé formássá alakulnak.

Noha több elmélet is létezik arról, miért fejlődtek az idők során a nőknek ekkora kebleik, az evolúció folyamata, az ember két lábra állása persze nem magyarázza meg, miért "növeszt" egyik nő kisebb, a másik pedig nagyobb mellet.

A kebel az antorpológusok véleménye szerint jelzi, hogy egy nő már termékeny korban van, míg a megereszkedett mellek azt, hogy a gyermekszülésre az esélye csökkent.

No persze manapság a plasztikai beavatkozások miatt a jelzések értelmüket vesztették, sőt egy push-up melltartó is elég, hogy megtévessze a férfiszemet.

Egy kaliforniai kutató, Steven Gaulin ugyanakkor azt állítja: a formás nőket sok férfi érzi okosabbnak, és úgy véli, okosabb gyermekei is születhetnek tőle. A kerekded csípő és combok láttán azt is megfordul a fejükben, hogy a nő megfelelően táplált, szervezete Omega 3-zsírsavban is gazdag, ami hozzájárul a nő és a baba agyának táplálásához egyaránt a terhesség alatt.

Nem lenne azonban fair azt állítani, hogy csak az igen nőies idomokkal megáldott nők népszerűek - hiszen vannak bőven férfiak, akik nem az ilyen formákért vannak oda.

Egy tanulmány szerint azok a férfiak, akik a kisebb melleket és csípőt részesítették előnyben, többnyire nagyobb "pénzcsinálók", és magasabban képzettebbek.

Ezeket a pasikat kevésbé befolyásolja a "divat", tehát az, hogy éppen milyen típusú lányok a menők manapság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.