Kitárgyalja a pasi, mi zajlik az ágyban?

Szex - amiről a nős férfiak mélyen hallgatnak...

A nős férfiak általában nem pletykálják ki a barátaikkal, mi történik a hálószobában otthon. Azt azonban nehezen hinnénk el, hogy nem mondanak semmit, igaz?

2011.12.01 18:55ma.hu

A férfit igen meglepi, ha a felesége egy este azzal jön haza: "képzeld, drágám, a lányokkal összevetettük, mennyire hasonlóak a párunk szexuális szokásai" - uff! Úgy gondolja, már csak ez hiányzott. Hogy a barátnőkkel még azt is kitárgyalja, mit csinálnak az ágyban.

Nos, a hölgyeknél ez előfordul - igaz, ha házasságban élnek, akkor már ritkábban. De a pasik álla akkor is leesik, ha azt hallják, hogy feleségük megosztja a szexuális életüket másokkal, hiába a legjobb barátnők azok. Nem repes a tudattól, hogy ők is tudják, mit csinál az ágyban. Hogy néz ezek után a szemükbe, gondolja.

Akár hisszük, akár nem, a pasik kevésbé közlékenyek ilyen szempontból, a nős férfiak pedig még szűkszavúbbak. Nem igazán kíváncsiak arra, hogy a barátjuk neje mit szeret vagy mit nem kedvel a hálószobában.

A szingli élet után - amikor minél több hölgy "begyűjtésére" törekedtek -, a férfiak a házasságban kicsit másként viselkednek. Igyekeznek némi falat építeni a család és a barátok közé, ezzel védve a kapcsolat harmóniáját.

Senki sem szeret úgy kertipartit tartani és közösen sütögetni a barátokkal, hogy közben különféle szexuális jelenetek rémlenek fel előtte - a baráti párokról...

Persze némasági fogadalmat nem tesznek. Fairnek azonban csak néhány megnyilvánulást tekintenek, például:

- A "házasság és a gyerekek érkezése után megszűnik a szex" téma kapcsán számos poént engednek meg maguknak. Arról sok esetben megy a viccelődés, hogy van-e részük elég szexben vagy sem. Ám ha a probléma annyira komoly lenne, minden bizonnyal nem nevetgélnének rajta a barátokkal - magukban próbálnák átgondolni a gondok okát.

Aggódni azért a pasiért kell, aki nem csinál belőle viccet, sőt, inkább dühösnek vagy keserűnek tűnik a poénkodás alatt...

Az sem baj, ha a férfi kifogásként azt hozza fel egy esti összeröffenésről való távolmaradáskor, hogy mostanában ez az egyetlen este, amikor kettesben a nejével lehet. Mindenki meg fogja érteni, miről van szó, és nem noszogatja majd, hogy mégis jöjjön.

- A családtervezés. A másik téma, amiről szívesen beszélgetnek a nős férfiak. Egyik közli, hogy a párja szeretne újabb babát. A másik megértően fogadja és megkérdi, problémát jelent-e ez számára, vagy ő is vágyik még egy gyermekre. A válasz: hát, jelenleg inkább egy új kanapéra vágyom...nevetnek, de hallgatólagosan mindketten tudják, hogy az a baba valószínűleg hamarosan várható.

Ahogyan arról is beszélnek, hogy mikor tér vissza a szexuális élet a normális kerékvágásba egy szülés után. Eloszlathatják egymás aggályait. A fogamzásgátlás témája ugyancsak "megengedett".

- A szexuális fantáziák.
Nos, ez igen gyakori - a férfiak beszélnek más nőkről. Elismerően csettintenek, ha aerobic óráról kijövő lányokat látnak. Viccelődnek azon, hogy kivel mit tennének - de ettől még nem fognak valóban. Vagy elmesélnek régi sztorikat a múltból, egy igen tüzes hölgyeménnyel kapcsolatban.

Annyi bizonyos tehát, hogy a nős férfi nem szívesen osztja meg a barátokkal sem bizonytalanságait, frusztrációit, vágyait vagy kérdéseit ugyanúgy, ahogyan a nők ezt teszik egymás közt. Számukra ez így fair.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.