Ciki a házasokkal való viszony?

Gondolkozz! Ez a szex veszélyes lehet

Egy házasságban élő hölggyel viszonyba keveredni számos esetben szükségtelen bonyodalmakat hoz az ember életébe. Hogyan kezeljük a dolgot? Lehet egyáltalán kezelni? Vagy megelőzni?

2011.11.01 14:55ma.hu

Néhány dolgot érdemes végiggondolni, mielőtt az ember viszonyt kezd egy házasságban élő nővel - már ha annyira nagy a kísértés, és semmiképpen sem tud megszabadulni a gondolatától. Magyarán beleszeretett, nem tud neki ellenállni.

Mi magunk tudjuk, meddig mehetünk el komoly lelkifurdalás nélkül - de az biztos, hogy - hacsak nem a másik felünket találtuk meg a nő személyében, akire fiatal korunk óta vártunk -, szükségtelen bonyodalmakat viszünk életünkbe egy ilyen viszonnyal. No és képzeljük csak bele magunkat a férj helyébe!

Az erkölcs dönt?

A kezdet, a megismerkedés álomszerű: a férfi és a nő is nagyon lelkes, "egymásra vannak kattanva", a pasi alig hiszi el, hogy mindez vele történik. Majd a nő a fülébe súgja, hogy szeretné vele tölteni az éjszakát - a férfi azt gondolja: "no, egyéjszakás kaland? Végülis jobb, mint a semmi", és belemegy.

Amikor forró hangulatú beszélgetés után a kocsihoz érnek, a nő közli, hogy el kell mondania valamit: házas. A házassága ugyan nem működik már jól, valószínű vége lesz. De jelen pillanatban csak egy nagyon kellemes szexre vágyik. Ilyenkor a férfi gondolkodni kezd: vagy nyel egyet, és így is könnyen belemegy a dologba, vagy úgy dönt, hazafuvarozza a nőt, mert nem akar egy házasságba "belerondítani".

Ha őszinték akarunk lenni, a legtöbb férfi így is igent mond, és élvezi a házas nővel való titkos viszonyt. Nincsenek vele szemben különösebb kötelezettségei, ellenben kihozza a házasságába már beleunt hölgyből a "vadállatot": a szex meseszerű lesz.

Látszólag következmények nélküli kapcsolat ez. Sok férfit kifejezetten feldob a "tiltott gyümölcs" kóstolgatása. Hódítónak, szuper pasinak érzik magukat. Ám ha kicsit idősebbek lesznek, és jobban látják a kapcsolatok értékét, vagy netán beleszeretnek a nőbe, ez már cseppet sem lesz ennyire vicces.

Felteszik maguknak a kérdést: "Mi lenne, ha ez a nő az én feleségem lenne? Az én barátnőm, a gyerekeim anyja...? Hogyan érzeném magam, ha megtudnám, hogy egy idegen férfival készül hétről-hétre vadul szexelni?"

Minden férfinál a saját erkölcsi értékei döntenek. Annyi bizonyos, hogy nem könnyű a döntés, a kilépés pedig talán még nehezebb, legyen az a nő egy ismerős a bárból, egy munkatárs, vagy valaki, akit egy kirándulás során ismertünk meg. Nem számít, hogyan adódott az alkalom.

Kölcsön kinyír visszajár?

Egy dologban általában biztos lehet a férfi - ha megcsalt egy nőt, egyszer majd őt is megcsalják. Általában így működik ez. Amint egy kapcsolatban problémák adódnak, és azokat nem kezelik a felek rövid időn belül, sok esetben azt használja az egyik fél megoldásként, hogy kikacsintgat.

Érdemes abba is belegondolni, hogy kompromittáló helyzetbe hozhatjuk magunkat egy házas nővel való viszony során. Mielőtt belemegyünk a szituációba, nem árt végigfuttatni magunkban: mi van, ha nemet mondunk? Megkapja majd mástól, amit akar. Lehet, hogy jobb is, ha így történik.

Az egyéjszakás kaland is jól hangzik, de ha a hölgy férjezett, annak sok nem kívánatos következménye lehet. Sosem lehetünk biztosak abban, hogy nem derül ki a dolog - mint ahogy abban sem, hogy a személyünk titokban marad.

Ki tudja, milyen helyzeteket hozhat még elénk az élet, amikor a múltbeli affér hátrányt okozhat? Mert megtörténhet. Sőt, még az is lehet, hogy kiderül, egy helyen dolgozunk, egy konditerembe járunk a nő férjével. Mi van, ha a szituációban gyerekek is érintettek, akik nem tehetnek a szülők közt kialakult viszonyról?

Saját lelkünk is megsínyli, ha jól belegondolunk a következményekbe. Talán gondoljunk bele inkább abba, hány csinos, intelligens, szórakoztató szingli hölgy van még a világon, aki ugyanúgy szexisnek és vonzónak találnak bennünket! Csak nézzünk körül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.