"Minden nőnek kellene egy vibrátor"

Távolság, egy másik pasi és a vibrátor a hosszú házasság titka?

Talán kissé szokatlannak fognak tűnni ezek a házassági tanácsok - a legboldogabb párok azonban tudják, hogy némi rizikót megéri bevetni...

2011.09.21 14:25ma.hu

Olykor úgy tűnik, mintha minden házasságot érintő tanács ugyanolyan lenne, Ádám és Évától kezdve, és tudjuk, hogyan jussunk túl a hullámvölgyeken.

Iris Krasnow
újságíró könyve, a Feleségek titkos élete 200 házas nő tapasztalatai alapján íródott, és a szerzőnek rá kellett döbbennie: ők bizony nem a hagyományos módszereket követik. Bizonyos kockázatokat be kell vállalni a házasságban, hogy az valóban hosszútávon működjön! Lássuk, melyek azok a rizikók, amiket megéri bevetni.

- Kell a külön töltött idő is

Egy páros életében az első időszak a legélvezetesebb, amikor még nem ismerik egymást annyira, szeretnének minél több időt együtt tölteni. Később azonban, ha már együtt élnek, a külön tölött időből nincs elég. Krasnow szerint a legboldogabb párok egymástól távol is elegendő időt töltenek.

A kötetben nyilatkozó házaspárok közül akadt olyan is, amelyik szinte az egész nyarat külön töltötte a frigy megőrzése céljából. Amikor gyermekeik kirepültek a családi fészekből, előfordult, hogy az asszony egyedül volt Olaszországban hetekig a nyáron, és művészetet tanult. Teljesen feltöltődve érkezett haza, a külön töltött idő pedig még ragaszkodóbbá tette a férjéhez.

- Legyen egy "másik férfi" a nő életében

A megszólaló hölgyek negyedének volt egy közeli férfi barátja. Találkozni a másik pasival, aki csupán barát, lehetővé teszi a nő számára, hogy ártatlanul flörtöljön, és újdonságot tapasztaljon.

A barátság egy férfival, akivel viszont nem osztjuk meg a teljes életünket és persze az ágyunkat sem - és a barátsággal a férj is egyetért - segít, hogy vonzóbbnak érezze magát a nő, anélkül, hogy elveszítené a párja bizalmát.

- Legyen kéznél egy vibrátor...

Ugyancsak nem túl hagyományos tanács: Krasnow kötetében számos házas nő egyetért azzal, hogy minden hölgynek kéne otthon tartania egy vibrátort.

"Sok ember becsüli alul a női orgazmus rendszerességének jelentőségét - mondja a szerző - a könyvemben megszólaló, 30 éve házas Marilyn például arra hívja fel a figyelmet, hogy minden nőnek szüksége lenne egy vibrátorra, amellyel, amikor kedve támad, kielégíti magát. Legyen ez az ő kis titka".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.