"Titkol valamit!" - ósdi bakik, ami nem változnak

Megdöbbentő, mit tesz a pasi, és mit gondol a nő!

Ne újdonság, hogy amit a férfi mond, azt a nő nem biztos, hogy helyesen értelmezi. Ebből jönnek aztán a gondok. Hogyan lehet elkerülni a félreértéseket?

2011.12.13 18:55ma.hu

Ha nincs titkolnivalónk, ne is viselkedjünk úgy! A nők és a férfiak között számos ok lehet az összetűzésre, sértődésre, gyanakvásra. Nem egyformán vagyunk "összerakva", ez tény.

Másként értelmeznek dolgokat a nők, és máshogy a pasik. Néhány alapszabály azonban van, amit érdemes megfogadni, ha nem akarunk felesleges vitákat és félreértéseket.

Nem könnyű néha megjósolni, hogyan fogja a nő lereagálni a pasi viselkedését vagy előadásmódját, bármiről is van szó. A legtöbb félreértés és vita azért tör ki, mert nem megfelelően adjuk elő mondandónkat.

Ha melodramatikusan reagálunk valamire, ne csodálkozzunk, ha a másik agya begőzöl. Hozzátartozik azonban, hogy azon nemigen tudunk változtatni, ha a másik valamit rendre félreértelmez, a legnagyobb igyekezetünk ellenére is.

Íme néhány példa arra, mit csinál a férfi, és mit lát ebben a nő.

- A pasi elfelejtette a nőnek odaadni a lakáskulcsát. Hosszú órákon át dolgozott, számos feladat járt a fejében, és - már nem először - valahogy elmaradt, hogy a lakás kulcsot átadja neki.

Mit lát ebben a nő? A hezitálást. Az ő gondolataiban vészt jelez a csengő, az egyszerű feledékenységnek köszönhetően. Úgy véli, a férfi már nem biztos abban, hogy szeretné ott látni a fogkeféjét a fürdőszobájában. Csak nem meri megmondani.

Megoldás: itt az ideje nyíltan kimondani az érzéseket és kifejezni, amit gondolunk. Van-e valami oka, hogy nem adtuk neki a kulcsot, vagy tényleg csak a feledékenység? A pasi kérdezze meg magától, szeretné-e, hogy a nő saját kulccsal bejárjon a lakásába. Ha igen, akkor mielőbb csináltasson neki sajátot, hogy ilyen gondok ne forduljanak elő. Ha nem, akkor mondja el a nőnek, hogy erre még nem áll készen.

- A pasi gyorsabban véget vet a telefonbeszélgetésnek vagy az sms-ezésnek. Kicsit beszélgetnek, jön-megy 2-3 sms, majd a férfi elvágja a dolgot egy jóéjszakáttal, és nem gondol a dologba semmit. Nem így a nő.

Ő ugyanis, ha a férfi túl gyorsan lép ki a dologból, azt fogja érezni, hogy unalmas, és a pasi nem szeretne túl sok időt rá pazarolni.

Megoldás: a férfi mondja el a nőnek, hogy nem szeret túlságosan telefonálni (vagy sms-t írogatni), személyesen szívesebben beszélget. Akkor a hölgy sem érzi kellemetlenül magát.

- Viselkedés az exszel: a pasi egy rövid kávézást beszél meg a volt párjával (mindegy, milyen, de nem romantikus okból). Az aktuális barátnő fenyegetettséget érez, és egy esetleges jövőbeni hűtlenséget. Nehéz segíteni a dolgon.

Megoldás: a férfi magyarázza el a kedvesének, miről is szól kapcsolata a volt barátnővel. A félreértések sokszor az információhiánynak köszönhetők. Előzzük ezt meg.

- A pasi egy barátnőjéről mesél (aki csak barát). Szóba hozza a munkatársnőjét, vagy egy lányt a haveri társaságból. Mit lát a kedves? "Ó. Talán sóvárog is ez a nő után?"

Megoldás: ha a férfi normálisan, természetesen beszél egy-egy női ismerőséről és nem úgy tűnik, mintha titkolna valamit, nem lehet ok félreértésre. Női ismerősökről, barátokról lehet beszélni, nincs abban semmi rossz.

A részletek is legyen tiszták, ha valakiről mesélünk - például mondjuk el, a hölgy miért jött éppen szóba (például, mert a barátunk hajt arra a lányra.)

- A pasi a másik szobából intéz telefont. Mindezt azért, mert úgy gondolta, úgy jobban hallja, esetleg nem annyira zavaró az étterem elől telefonálni, mint odabent. A nő ellenben azt hiheti, hogy valamilyen, előle titkolandó hívást bonyolít a pasi.

Megoldás, ha a férfi nem vonul el módszeresen telefonálni, csak ha nagyon muszáj. A végén a nő fogja kivonulásra kérni, ha túl hangos vagy zavaró lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.