Egyre tolódik a babavállalás időszaka...

Egy okkal kevesebb, hogy a pasik elkötelezzék magukat?

Az elkötelezettség szinte tabu szó a férfiak körében - most pedig íme egy okkal több, amiért a pasik nehezen állnak kötélnek.

2011.10.21 16:55ma.hu

Egy, kanadai orvosok által végzett tanulmány rávilágított, hogy manapság a nők is egyre később szeretnének gyermeket vállalni. Kanadában például az előző évben született babák 20 százalékának édesanyja 35 éves, vagy annál idősebb volt!

A biológiai óra a jelek szerint nem ketyeg olyan hangosan, és amennyivel kisebb a nyomás a nőkön, hogy szüljenek korán, annyival kisebb a férfiakon is, hogy korábban elkötelezzék magukat.

Mindig is mágikus számnak számított a 30. életév - ennek környékén egyik nem képviselői sem szívesen járkáltak már egyedülállóként, éppenséggel a család, a házasság, a gyermek körül forgó gondolatok miatt.

Sőt, amiatt, hogy az idősebb családtagok, a nagyszülők, a rokonok, s még a barátok, ismerősök is egyre gyakrabban kérdezgették, mikor lesz esküvő, mikor ringatunk már babát?

Ám úgy tűnik, a társadalom elfogadóképessége is változik, és a gyermekvállalás időszaka kitolódott néhány évvel.

Természetesen azt észben kell tartani, hogy a terhesség egyre nagyobb kockázatokkal jár, minél idősebb egy nő. Ám az is valószínű, nagyobb az esély rá, hogy a kisbaba már nyugodtabb, érettebb családba érkezik, és a férfiak is nagyobb felelősségérzettel mennek bele a családalapításba, mint huszonévesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.