A nők ugyanolyan sokszor agyalnak a szexen!

"Maga mindig csak a szexre gondol"

De valóban így van? Egy új tanulmány szerint nem teljesen igaz, hogy a férfiaknak a nap nagy részében az ágytorna jár az eszükben.

2011.11.30 18:55ma.hu

Egy új vizsgálat megdönteni látszik azt a széleskörben elterjedt nézetet, miszerint a férfiak agya sokkal gyakrabban jár a szexen, mint a nőké.

Egy, egyetemista korúak bevonásával végzett tanulmány szerint, míg a férfiak valóban gyakrabban gondolnak a szeretkezésre, ez szám szerint azt jelenti, hogy nagyjából 19 alkalommal jut eszükbe, a hölgyeknek pedig körülbelül 10-szer.

Az eredmények rácáfolnak arra a nézetre, miszerint a férfiaknak minden hetedik másodpercben a szex fut át az agyukon. Ez 16 ébren töltött órát jelentene, és 8000 gondolatot ebben a témában - vélik az Ohio-i állami egyetem kutatói.

"Bámulatos, hogyan ülnek fel az emberek ezeknek a téves statisztikáknak és hiszik azt, hogy a férfiak lényegesen többször gondolnak a szexre, mint a nők" - mondta el a tanulmány vezetője, Terri Fisher pszichológiaprofesszor.

"Ha egy férfi elolvassa ezeket a statisztikákat, azt gondolhatja: vele valami nagyon nincs rendben, ugyanis őt nem foglalkoztatja gondolatban ennyiszer a szex. Ha pedig a nő olvassa ugyanezeket az eredményeket, hasonlókat gondol: ő valószínűleg nem normális, ha többször gondol a szeretkezésre, mint az átlag" - tette hozzá a szakember.

Az is kiderült a közelmúltban, hogy a férfiak más biológiai szükségletekre is gyakrabban gondolnak, mint a nők, így az evésre, az alvásra például.

Az Ohio-i egyetem kutatóinak tanulmánya 163 nőt és 120 férfit vett alapul, 18-25 éves kor között. Rögzítették minden gondolatukat, ami szexre, evésre vagy alvásra vonatkozott.

Az eredmények alapján kiderült, a férfiak átlagosan 1-től 388 alkalommal gondoltak a szexre, a nők pedig 1-140-szer.

"Egyetlen nő sem volt, aki nulla gondolatról számolt volna be naponta a szex témakörében - mondta el Terri Fisher. - Tehát a hölgyeket ugyanúgy foglalkoztatja a szexualitás."

Ami a többit illeti, az evésre az erősebbik nem képviselői átalgosan napi 18-szor gondolnak, az alvásra pedig 11-szer.

A szebbik nem képviselőinek azonban 15-ször fordul meg a fejükben az étel és 8,5-ször az alvás gondolata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.