A gondolatok gyilkosak lehetnek az ágyban!

Kínos szex: 3 dolog, ami biztos a női orgazmus útjába áll!

Ha a várva várt érzés nem jön, annak okát sokszor nem alsó fertályon kell keresni - sokkal inkább az agyban. Három dolog van, ami biztosan az orgazmus útjába állhat.

2011.11.22 10:00ma.hu

Nem titok, hogy a nőknél több dologra van szükség az orgazmushoz, mint a puszta erotikus látványra vagy egy kis ingerlésre. Ha azonban a páros már kitanulta a közös szex csínját-bínját, és az orgazmussal mégis vannak gondok, annak más oka is lehet, melyet nem az öv alatti részen kell keresni.

A nők nagy részének ugyanis koncentrációra is szüksége van, "jelen kell lenni" a szexben - és ha nem így van, az orgazmus könnyen várathat magára.

Amint tehát egy negatív vagy egy tolakodó gondolat megjelenik szex közben az agyban, csaknem lehetetlenné teszi az ellazulást, a koncentrációt és ezzel az orgazmust is. Íme a három leggyakoribb "blokk" az agyban, amely az orgazmus útjába állhat:

- A nőkre jellemző, hogy a "mit kell még ma megtennem"-lista állandóan befészkeli magát a fejükbe. Ezek a dolgok a legalkalmatlanabb pillanatokban is "lecsapnak" és nem engedik a nőt kikapcsolni. A monológ az agyban folytatódik.

Ha tenni akarunk ellene, jobb, ha a laptopot, a szemeteskosarat, és minden olyan dolgot elteszünk a látótérből, ami a feladatokra emlékeztet!

- Az "orgazmus-stressz" is eséllyel elronthatja a dolgokat. Azon stresszelni, hogy mikor, mikor, mikor jön már az a bizonyos érzés, tökéletesen tönkreteheti a "finálét". A nő állandóan figyeli, elemzi magát, ahelyett, hogy a pillantban érezné jól magát.

Állítsuk le magunkat! Vegyünk mély levegőt, mert feszültek lehetünk anélkül, hogy észrevennénk. Figyeljünk a légzésünkre. Mondjuk ki, suttogjuk el, hogyan érezzük magunkat. Például "szeretem, amit a nyelveddel csinálsz", "csodálatos érzés, amikor így fekszel rajtam" - ezek ugyanis segítenek ismét hangulatba kerülni.

- Ha a nő van felül - nem mindig a legjobb megoldás. Különösen egy jó vacsora után. Ez a szex póz olyan, mintha a nő ülne a volán mögé, ő irányít, és azzal is tisztában van, hogy a férfi a teste minden rezdülését látja - igen, a pocakét is, amit úgy utál!...

Nincs is rosszabb ellazulás-gyilkos annál, ha a nő a szeretkezés alatt azon gondolkodik, hogy a férfi azt nézi, hogyan "remeg a hájam". A pasi valószínűleg észre sem veszi az ilyesmit szex közben, miközben a nő végig ezen stresszel.

Ha képtelenek vagyunk megszabadulni ezektől a zavaró gondolatokról, váltsunk pozíciót!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.