A hölgyeknél van oka, mikor nem jön az "ohh"

4 szex- és orgazmus mítosz: mit tudunk rosszul a nőkről!

Úgy gondoljuk, ezek a "nagy igazságok" egyértelműek: a férfiak többször gondolnak a szexre, mint a nők. Több partnerük volt, mint a hölgyeknek, és minden bizonnyal több orgazmusuk is. Lássuk, mi ebből az igazság!

2011.11.21 18:55ma.hu

Ha a fentieket elhisszük, csalódni fogunk. A Michigani egyetem által végzett tanulmány szerint ugyanis a gyakori "szexsztereotípiák" nem teljesen igazak. Terri Conley PhD pszichológiaprofesszor szerint négy nagy szex-mítosz létezik, ezek pedig a következők:

1. A mítosz: a férfiak a tökéletes testű nőket szeretik. A nők pedig a pénzes és jó beosztásban dolgozó pasikat.

Az igazság: A Northwestern egyetem tanulmánya szerint a nők akkor választják a magas beosztásban tevékenykedő pasikat, ha azok ideális partnernek tűnnek, de megváltoztatják hozzáállásukat, amint kiismerik őt, a tényleges személyiségét.

Tipp: a randi ne egy választott étterem menüjének kóstolgatásáról szóljon, hanem valami könnyed, vicces dologról a beszélgetés mellett: egy olcsó büfé is megteszi, vigyük el a hölgyet Halloween partira, vagy valamilyen mókás rendezvényre.

2. A mítosz: a nőknek kevesebb partnerük volt, mint a pasiknak.

Az igazság:
a nők kevesebbet vallanak be, mint amennyi volt - ennek oka pedig az a sztereotípia, amelyet rájuk ragasztottak: könnyű nőcskének bélyegezték a hölgyeket, csak azért, mert több férfival is dolguk volt.

Tipp: a nő nem fogja az igazat bevallani, ha úgy érzi, ezért bírálni fogják. Csak akkor, ha már megbízik valakiben. Ahhoz, hogy igazat mondjon, oxitocin szintjének növekednie kell - ezt azzal is elérhetjük, ha 20 másodpercig szorosan öleljük.

3. A mítosz: A női orgazmus ritkább, mint a férfié.

Az igazság: ez nem egészen pontos így. Egy Indianai egyetem tanulmánya szerint a nők csupán 32 százalékának van orgazmusa az első együttlét alkalmával, 49 százalékuknak, ha már előrehaladottabb a kapcsolat (már második szex alkalmával is), és 79 százalékuknak van orgazmusa, ha állandó kapcsolatban él.

A számok tehát azt mutatják, hogy a férfiak sokkal többet foglalkoznak a nővel és nagyobb figyelmet fordítanak az előjátékra, ha állandó a partner, mint ha csak alkalmi.

Tipp:
annyi bizonyos, hogy aki a csiklóra is koncentrál, az előbb eléri, hogy a nőnek orgazmusa legyen.

4. A mítosz: a férfiak többet gondolnak a szexre, mint a nők.

Az igazság: egy Ohio állambeli egyetem kutatói kimutatták, hogy a férfiak valóban sokat gondolnak a szeretkezésre, de az étel és az alvás gondolata is többet foglalkoztatja őket. Vagyis a fizikai szükségleteikkel vannak legtöbbször elfoglalva.

Tipp: segítsük elő, hogy a nő is többet gondoljon a szexre. Írjunk például neki napközben huncut sms-eket, hogy este alig várja a találkozást...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.