Szeretik tartani a 3 lépés távolságot - szexben?

Félnek - ezért színlelik az orgazmust a nők?

A gyengébb nem képviselői közül most talán többen tiltakozni fognak, a tudósok mégis azt állítják, hogy többségük azért színleli az orgazmust, mert fél a meghitt érzések kimutatásától.

2011.06.17 19:00medipress.hu

A hölgyek 60 százaléka vallja be, előfordult már vele az, hogy csak tettette, hogy elért a csúcsra, ez azonban legritkább esetben történik a partner érzéseinek kímélése céljából.

A legtöbben inkább a saját érzéseik kimutatásától félnek, vagy attól, hogy nem tudják, hogyan reagálna a testük az orgazmusra – esetleg szeretnék, ha minél előbb vége lenne már az aktusnak.

Erin Cooper,
a pennsylvaniai Temple Egyetem munkatársa így kommentálta az eredményt: „Erről a jelenségről sok szó esik a filmekben és a női magazinokban, ám még soha nem vizsgálta senki tudományosan. Ez nagyon nincs jól így.”

Hogy képet kapjon a jelenségről, 366 nőt kérdezett ki. Az alanyok életkora 18-32 év volt, és korábban mindannyian bevallották, hogy színlelték már az orgazmust.

Legtöbben azt mondták, azért tették, hogy érzelmileg megmaradjon partnerükkel a három lépés távolság, mások azért, hogy leplezzék a zavarukat, amiért nem különösebben élvezik az együttlétet.

„Azok a nők, akik érzelmileg nehezen kerülnek másokkal egy hullámhosszra, a szexben is problémásnak találják ugyanezt. Többségüknek nagy szüksége lenne egy szakember segítségére. Még keveset tudunk a jelenségről, így nem világos, hogy ez az oka vagy a következménye bizonyos zavaroknak.” –
mondta el Cooper.

A megkérdezettek kisebb része azonban más okból teszi mindezt: azért, mert így tudják növelni a saját szexuális élvezetüket. Az ilyen nők általában kifejezetten elégedettek a nemi életükkel, így a szakember szerint esetükben nem kell elítélni a vágyfokozás ilyen módját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.