Mások egyszerűen megoszthatják a meztelen képeket

Mi a szexting, és miért veszélyes?

Ismersz olyan fiút vagy lányt, aki meztelenül ment az iskolába? Biztosan nem, viszont ismerhetsz pár olyan embert, akiről már láttál meztelen fotót, azért mert szextingelt - azaz megosztott másokkal olyan fotókat vagy videókat, melyeken meztelenül látható.

2011.06.04 15:00kamaszpanasz.hu - Fotó: yoursvideotv.com - youtube

Azok a fiatalok, akik szextingelnek, azt gondolják, hogy az egyedüli személy, aki láthatja ezeket a videókat az az, akinek elküldték. Pedig hogyha valakinek elküldesz egy képet online, az könnyen megoszthatja másokkal, és semmi garancia nincs rá, hogy nem teszi ezt.

Ennek ellenére sokan választják ezt a módszert arra, hogy felhívják magukra a figyelmet. Habár a szexting, úgy tűnhet, magában nem veszélyes, viszont ha kitudódik, a következmények eléggé kellemetlenek lehetnek számodra.

Például, hogy néznének rád az osztálytársaid, a barátaid, szüleid, hogyha a meztelen fotóid keringenének az interneten? Most még távolinak tűnhet, de a jövőbeli vizsgáztatóid, munkaadóid is könnyen hozzájuthatnak, hiszen az internet mindenki számára elérhető.

Sőt, bűnügyi eset is lehet belőle, hiszen ha például a nagykorú barátod telefonján megtalálják a hatóságok ezeket a képeket, eljárást indíthatnak ellene (ez már számos esetben meg is történt).

Fotó: yoursvideotv.com

Nem is beszélve a 13 éves floridai Hope Witsell tragédiájáról, aki szintén elküldött pár pikáns fotót magáról a neki tetsző fiúnak. A fényképek azonban az egész iskolát bejárták, a lány pedig szégyenében felakasztotta magát.

Hogyha beleestél a legnagyobb hibába, és elküldtél valakinek egy meztelen képet magadról, nincs visszaút, a kép már nem privát. Minden évben egyre nagyobb a szextinggel kapcsolatos feljelentések száma, a fiatalok egyre többen szextingelnek, a barátaik, osztálytársaik, vagy más emberek késztetése miatt.

Gondolkodj, mielőtt bárkinek is meztelen képet küldesz magadról, vagy inkább ne tedd! Noha a 14-24 éves korosztályban minden negyedik fiatal kapott már meztelen fotókat másokról egy MTV-s online felmérés szerint, biztos vagyok benne, hogy nem gondolták végig, mindez milyen következményekkel járhat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.