Az orgazmus az agyat is frissen tartja!

Miért rövidíti a kevés szex az életet?

Napi egy orgazmus távol tartja a doktort - szól a mondás, de kétségtelenül van benne valami. Kutatások szerint csökkenti a mellrák esélyét, segítségével elkerülhetőek a szívproblémák, és agyunk is frissebb marad.

2011.03.28 10:50ma.hu - Fotó: foxnews - photos.com

Természetesen senki sem úgy él a mindennapokban, hogy napi tervet készít arról: mikor és hányszor fog maszturbálni, szeretkezni. De egy fontos momentuma van a dolognak.

Yvonne K. Fulbright professzor, a szexuális viselkedés tanulmányozója úgy véli, számos egészségügyi előnye van a rendszeres, akár napi szinten történő szexnek, az egy vagy több orgazmusnak.

Az orgazmus ugyanis remek stresszoldó, a szervezetre jótékony hatásai egyértelműek, jobb alvást eredményez, és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Sok orgazmus = hosszabb élet?

A szakértők az orgazmus egyre szerteágazóbb egészségügyi előnyeit fedezik fel. A legújabb eredmények azt mutatják: nagy mértékben befolyásolja az élethosszt.

A kutatások szerint a férfiak, akiknek heti két vagy több alkalommal volt orgazmusuk, hosszabb ideig éltek, mint azok, akiknek kevesebbszer volt részük a testi örömökben.

Egy másik tanulmány ugyanezt támasztja alá a nők tekintetében is. Az orgazmusnak pozitív hatásai vannak számos szervre és a test egészének működésére.

Beverly Whipple szakértő szerint minél inkább nő a szexuális aktivitás a hölgyeknél, annál jobban csökken a mellrák előfordulásának esélye. Ez az oxitocin felszabadulásának is betudható.

A gyakori orgazmus véd a szívproblémák ellen és egészségesen tartja az agyat. Barry Komisaruk szerint az MRI vizsgálatok kimutatták: a nők agya több oxigént hasznosít az orgazmus során, mint általában, melynek hatása így hasonló egy fizikai gyakorlatéhoz. Vagyis frissen tartja az agyat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.