Szabálytalan parkolással buktak le

Diákjával szexelt a biosztanár - A bíróság felmentette!

Akár rendhagyó biológiaórának is lehetett volna tekinteni a tanár-diák légyottot, ám Carrie Shafert mégsem ezzel az indokkal mentette fel a bíróság: azért úszta meg, mert bevallotta, hogy bűnös!

2011.06.06 11:29ma.hu

Amerikában közismerten rossz szemmel nézik - még az átlagnál is rosszabbal - azt, ha egy tanár a diákjával szexuális viszonyba bonyolódik. Sőt, több államban ez még csak nem is a kortól függ, egyetlen tollvonással börtönbe küldhetnek olyan tanárt is, aki adott esetben nagykorúságát betöltött diákjával fekszik le.

Épp ezért igencsak meglepő, hogy a 38 éves Carrie Shafer ügye most felmentéssel végződött, pedig diákja, akivel rajtakapták, mindössze 17 éves volt.

A DuPont Manual Középiskolában biológiát tanító nő és tanítványa akkor bukott le, amikor egy parkban félreálltak autójukkal, de pechjükre szabálytalanul, egy rokkantparkolóba sikerült beállni, ez keltette fel a rendőrök figyelmét. Közelebb menvén az autóhoz tűnt fel, hogy az ablakok teljesen be vannak párásodva, majd egészen közel érve felfedeztek néhány, az ablakon kidobott használt óvszert és egyéb bizonyítékokat is.

Amikor megkocogtatták az ablakot, két, egyértelműen hiányos öltözetű egyénnel találták szembe magukat, akikből ráadásul határozottan dőlt a sörszag. Utóbbit a diák bevallása szerint tanára adta neki, ami tovább súlyosbította a nő amúgy sem egyszerű helyzetét.

Fotó: Fox41


Az eset Kentucky államban történt, ahol a szexuális aktussal összefüggő beleegyezési korhatár 16 év, így legalább megrontásért nem kellett Shafernek felelnie, de még így is meglepte a közvéleményt a felmentés.

Mint kiderült, ügyvédje számos jogi trükköt bevetett, amivel végül nemcsak a büntetést úszta meg a nő, hanem sikerült egyezséget is kötni a diák szüleivel. A helyi középiskolában 2007 óta tanítő tanárnő egyrészt beismerő vallomást tett és bűnösnek mondta magát, ami eleve enyhítő körülménynek számít.

Javított helyzetén az is, hogy az aktusra tanítási idő után került sor, bár elvileg abban az időben meg már nem szabadott volna a szülők kifejezett engedélye hiányában diákjával együtt tölteni az időt.

A végleges ítélet szerint a tanárnő 3 évnyi felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amely során rendszeres rendőri ellenőrzésekre kell számítania, viszont elméletileg ennek letelte után folytathatja a tanári pályát is. Már ha lesz olyan iskola, ahol hajlandók lesznek alkalmazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.