Műtétre készültek, mikor a nő megszült

Orvosi hiba? Megszülte a "tumort", és az felsírt!

Gyomordaganattal készültek megműteni egy nőt, akit előzőleg ultrahanggal is megvizsgáltak, ám az 5 kilós "daganatnak" kezei és lábai voltak, és váratlanul magától "kijött".

2011.04.06 10:29ma.hu / manna.ro

Alaposan félrenézték az orvosok az ultrahang eredményeit egy román nőnél, és csak a véletlenen múlott, hogy nem végződött tragédiával az eset.

A postai alkalmazottként dolgozó 110 kilós, tehát erősen túlsúlyos nő maga sem tudta, hogy gyermeket vár, mert sem rosszullétek nem jelezték a megváltozott állapotot, sem az alakján nem tűnt fel senkinek, hogy "kerekedik" a hasa. Amiatt ment kórházba, mert hirtelen nagyon elkezdett fájni a háta.

A vizsgálatok alapján az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a nőnek egy közel 5 kilogrammos daganat van a gyomrában, ezért haladéktalanul meg kell őt műteni. Ám az operáció előtt, amire már elkezdték őt előkészíteni, elment vécére, és nem sokkal később másodmagával tért vissza, szinte pillanatok alatt szülte meg óriási, 5 kilós kisfiát.

A "daganat" (Fotó: manna.ro)


A kismamát és a kisbabát a sebészetről végül a szülészetre szállították, ahol mindketten egészségesen várják a hazamenetelt.

Arra még lehet magyarázatot találni, hogy a nő hogyan nem mutatott egyáltalán semmiféle terhességi tünetet 9 hónapon keresztül, de hogy az ultrahang alapján a belgyógyász miért minősítette a teljes mértékben kifejlődött csecsemőt daganatnak, nehéz elfogadható indokot felhozni.

A manna.ro híre szerint a kórház egyelőre nem kommentálta a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.