Nem akart lemondani az anyaságról

"Most vagy soha" - 63 évesen donortól szült egy nő!

Császármetszéssel jött a világra a világ legidősebb anyjának számító, 63 éves holland nő gyermeke. Férje nem volt, ezért mesterséges megtermékenyítést kért az orvosoktól.

2011.03.22 18:29MTI

Az idős anyuka a hírek szerint tudatában van a kései szülés következményeinek, de nem akart lemondani gyerekkora óta táplált vágyáról, hogy gyereket szüljön.

"Most vagy soha, mondtam magamnak, és eldöntöttem, mindent megteszek, hogy lássam, megy-e a dolog" - fogalmazott egy rádióállomásnak Tineke Gessink, aki szerint a fiatal édesanyáknál sincs garancia arra, hogy látják felnőni gyerekeiket.

"Természetesen az én esetemben jóval nagyobb a kockázat." - tette hozzá.

A kis Meagan hétfőn született Leeuwarden városának egyik kórházában, anya és gyermeke jól vannak - közölte az intézmény. Tineke Geessink ezzel a legidősebb nő, aki Hollandiában szült. A gyermek olaszországi spermadonortól származik.

2006-ban egy 67 éves spanyol nő volt a világon az addigi legidősebb, aki szült: a nő ikreket hozott a világra, de 2009-ben meghalt rákbetegségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.