Újjászületés a tragédia és a gyász közepette

Csodálatos képek: Megkezdődött a japán cseresznyefa-virágzás!

A keleti népek azt mondják: akire ráhull egy cseresznyefa-virág, azt szerencse éri. Japánban is országszerte ezrével állnak ezek a fák, a hivatalos virágzás pedig valóságos népünnepély.

Virágba borultak a cseresznyefák Japánban képgaléria

2011.03.28 16:29ma.hu

Japánban nemzeti jelképpé nőtt a cseresznyefa virága, amely visszafogott, egyszerű szépségével nyújt felejthetetlen élményt annak, aki csak egyszer is élőben látta a fehérbe és rózsaszínbe burkolózó fákat az ország bármely pontján.

Olyannyira jelentőségteljes esemény ez, hogy fesztiválokat szerveznek köré, a meteorológiai szolgálat pedig az időjárás-előrejelzés mellett a tavaszi időszakban azt is rendszeresen elmondja, hol hány százalékban pattantak már ki a rügyek.

Fotó: Japan-Guide (További csodás képek a galériában)


Az idei fesztiválok természetesen jóval visszafogottabbak a két héttel ezelőtti tragédia árnyékában, ám a természet mintha dacolna a pusztulással, és bebizonyítja, mindenből van kiút, mindig van remény az újjászületésre, az újrakezdésre. A cseresznyefa-virágzás a tavasz érkezésének hivatalos jele is, ráadásul egy hagyomány is kötődik a virághoz: akire ráhull, azt szerencse és boldogság éri.

Épp ezért országszerte nagy érdeklődéssel várják minden tavasszal ezt a különleges eseményt, és amikor végre kivirágoznak a fák, aki csak teheti - néha egész vállalatok, kollektíven - a legközelebbi parkba sereglenek, hogy a fák alá ülve piknikezzenek, ünnepeljenek.

A legnagyobb fesztivál természetesen a Mjógi-hegy tövében lévő Sakura-no-Sato nevű hely, amit leginkább Cseresznyefalvának lehetne fordítani, és több mint 15 ezer fa alatt reménykedhetnek benne az odalátogatók, hogy az ő vállukra is ráhullik a boldogság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.