Ez az ország második legismertebb rendezvénye

Debreceni Virágkarnevál Pécsre látogat

A Debreceni Virágkarnevál egyik fontos eleme, hogy más hazai városokban is bemutatkozik. Első ízben 2009-ben Budapest, majd Balatonfüreden az Anna-Bál vendége volt két virágkocsi. Idén Eger és Pécs a helyszín.

2010.08.06 16:20ma.hu

A Debreceni Virágkarnevál az ország második legismertebb rendezvénye. A Speciális Fesztiválok kategóriájában kiváló minősítéssel is bíró rendezvény évente több tizezer nézőt vonz itthonról és külföldről egyaránt.

Évről-évre új elemekkel bővül a rendezvény, így ma már karneváli hét előzi meg a látványos felvonulást. A karneváli héten táncosok, művészeti csoportok, gyermekprogramok, izgalmas kalandok, elbűvölő kertek várják a karneválozókat.

A jó hangulatról pedig a hazai és külföldi művészek gondoskodnak. Az idei sztárvendég Ali Campbell, az egykori UB40 együttes frontembere. A karneváli hetet augusztus 21-én Bobby McFerrin koncertje zárja. 2010-ben Egerbe és Pécsre látogat szintén két virágkocsi.

Egerben a Végvári Vigasságok 2010 rendezvénybe kapcsolódott be és aratott nagy sikert, Pécsett augusztus 6-8. között látható majd két virágkocsi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.