Virág, a szoba dísze

A leghangulatosabb díszítés

Egy lakás otthonosságához nem kis súllyal járulhatnak hozzá a virágok. Eddig az elmélet, amit sokan tudunk, de kevesen élünk vele.

2010.07.28 16:30noiportal.hu

Te is a barátodra vársz, hogy virág kerüljön a vázába? Ne tedd, inkább díszíts, hátha attól kedvet kap!

Nem kell ezrekbe kerülő csokrokban gondolkoznod! Nem kell a különleges orchidea, bár ha megteheted, miért vonnád meg magadtól? De ugyanúgy megteszi egy szál szegfű is.

Helyek

Bár a feng shui szerint a vágott virág halott tárgy, ami elszívja az energiáidat, amíg nem indul hervadásnak, bátran vállalhatod ezt a kockázatot, vidd csak be a lakásba. A fontos, hogy jó helyet találj neki. Ha teheted, legjobb, ha minden helyiséget díszítesz vele. A konyhaasztalon például jól mutat egy kisebb csokor. Itt fontos, hogy ne legyen erős illatú a választott virág, mert elnyomja az ételek illatát.

A hálószobába szintén nem illik a liliom, nem fogsz tudni jól aludni tőle. Egy fürdőzés viszont még hangulatosabb lehet tőle, tedd bátran a fürdőszobába!
A nappali a legideálisabb hely a nagyobb csokroknak. Nem is kell köttetned a virágot, manapság a legtöbb helyen simán összefogva is vehetsz pl. tulipánt, rózsát!

Vázaformák

Fontos, hogy mindig a virágnak megfelelő vázát válassz! Sokszor egy keskeny vázában egy szál rózsa épp olyan hatásos lehet, mint egy nagy, szépen megkötött csokor. Minden virágnak megvan az ideális megjelenése. A nyári virágok közül a kardvirág és az őszirózsa például nagy csokorban mutat jól, egyszerű, a színéhez illő vázában. A rózsa akkor szép, ha egy vagy legalább 10 van belőle.

Ha kevered a fajtákat, nem árt olyanokat választanod, amik nagyjából ugyanannyi ideig bírják. Így nem kell állandóan a hervadtakat keresgélned a csokorban!

Tippek


-Legjobb, ha mindig olyan virágot választasz, aminek éppen szezonja van. Így nem fordulhat elő, hogy túl gyorsan elhervad, mert messziről érkezett vagy pl. nem bírja a meleget.

-Ha meleg hangulatra vágysz, a virágok színével is megadhatod. Ha barátokat hívsz meg, nincs az a kiegészítő, ami jobban feldobná a lakást egy jól elhelyezett csokornál.

- Ha kevés vázát szeretnél otthon tartani, legjobb, ha átlátszó üveget, vagy semleges kerámiát, esetleg fémet választasz. Ezek mindenhez illeni fognak.
Az üvegvázában azonban gyakran kell frissítened a vizet, hogy ne legyen csúnya zöld!

És ha mégis a barátod hozta a virágot, tedd igazi díszhelyre!

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.