"Vallásos okból is bűn a lopás"

Torgyán lecsukatná Bakácsot

Képmutatónak tartja Torgyán József a szalámilopáson kapott Bakács Tibort, ezért börtönbe záratná. Paudits Béla a legnagyobb szegénységben sem vetemedne lopásra.

2011.02.17 14:29ma.hu

Amikor már minden húst lerágtunk a „Bakács Tibor szalámija” nevű csontról, akkor is találunk még pár cupákot rajta, amin tovább csámcsoghatunk.

Csaknem két héttel a szégyenletes eset után Hajdú Péter szerette volna sok más riporter után kideríteni, mi késztette arra a kritikust, hogy nagybevásárlás közben ne csak a kosárba, hanem a kabátja alá is pakoljon némi finomságot, de a Settenkedőt (saját bevallása szerint mostanában inkább Lopakodót) ügyvédje lebeszélte a szereplésről.

A Frizbi műsorvezetője azonban nem esett kétségbe, Bakács Tibor személyes jelenléte nélkül is elkészítette azt a műsort, ami az egykori megasztáros zsűritag szalámilopását feszegette.

A vasárnap este adásba kerülő beszélgetésen a jogász végzettségű Torgyán József, valamint a közismerten botrányos anyagi helyzetben lévő Paudits Béla színész elemezte, vajon mi ösztönözte a Settenkedőt a tiltott mozdulatra.

Fotó: tv2


Paudits Béláról régóta tudjuk, hogy színészi nyugdíja nagyjából az „éhenhaláshoz is kevés” kategóriába esik, és ez szó szerint így van: havi 55 ezer forintjából nem sok marad az ételre. Ettől függetlenül azonban ő inkább éhezik, semmint lopásra vetemedjen – vallotta be Hajdú Péternek.

Ezzel szemben Bakács a lopás után arról panaszkodott, hogy a lakáshitel, a rezsi és a csekkek befizetése után már „csak” 80 ezer forintja marad. Paudits mégsem ítéli el Bakácsot, mint fogalmaz: „A helyzetét értem, de amit tett, azt nem.

Büntetésként azonban nem a börtönt tartja a leghatékonyabb megoldásnak, szerinte a szalámitolvajt inkább közmunkára küldené – írta meg az Új Ász.

Nem volt ennyire megbocsátó Torgyán József, akit politikusként ismert meg az ország, ám azt megelőzően, és a politikai visszavonulása óta ismét jogászként dolgozik. Így szakmabeliként mondott véleményt a lopásról, amiért véleménye szerint börtön járna.

Noha korábban sok hasonló ember mellett állt már védőként, ezúttal azért ilyen kemény a véleménye, mert szerinte ha valaki az erkölcsről és a jogról beszél, még ha csak a médiatörvény kapcsán is, de akkor neki kellene élen járnia a jó példával, ahelyett, hogy egy ilyen égbekiáltó erkölcstelenséggel kerüljön az újságok címlapjára.

További részletek Bakács Tibor lopási ügyéről itt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.