Már a gyerekei sem állnak vele szóba

Bakács közmunkával vezekelne a nép és Isten előtt

Elfordultak tőle a gyerekei, és azon morfondírozik, hogy vagy közmunkát vállal, vagy várandós szerelmével elhúz délre, melegebb éghajlatra a lopakodóvá vált Settenkedő.

2011.02.10 08:29ma.hu - S. Á.

Az elmúlt napok egyik leghangosabb botránya Bakács Tiborhoz fűződik, aki bár évek óta hivatásos kritikusként szólogatott be a neki nem tetsző dolgokért, országos ismertségre a Megasztár zsűritagjaként tett szert néhány éve.

A Settenkedő álnév helyett azonban saját bevallása szerint mostanában találóbb lenne a Lopakodót használni, ami nem is csoda: laposkúszásban kell közlekednie, ha nem akar a támadások célpontjává válni.

Amint arról a ma.hu is beszámolt, Bakács Tibort néhány napja egy áruházban a biztonsági őrök csípték fülön, amikor ő fizetés nélkül próbált a kasszánál osonkodni, zsebében a hungarikummá vált híres szalámival.

Azóta több helyen is felmerült, hogy az egész csak egy tudatosan generált műbalhé volt, Bakács hamarosan új műsorral jelentkezik valahol, esetleg tesztelni akarta az országot, sőt, mivel többször panaszkodott rá, hogy a Megasztár óta „kivetette magából az értelmiségi baloldal”, azt is felmerült az összeesküvés-elméletek között, hogy talán a jobboldal „bízta meg” a sokat ostorozott nyugdíjvédelmi biztos egykori hasonló, kiflicsücskös akciójának elfeledtetéséve, de legalábbis kompenzációjával.

Fotó: tv2


Ezek persze csak feltételezések, és a Settenkedő úgy döntött, az időnként botrányoktól sem visszariadó Hajdú Péternek fogja bevallani az igazat a Frizbiben.

A műsor felvételén az Új Ász szerint megtörten azt mondta, talán közmunkát fog vállalni, hogy elnyerje a bűnbocsánatot, közben pedig az bántja a legjobban, hogy gyerekei elfordultak tőle, és édesanyjának sem tudta megmagyarázni a történteket, mert az asszony is hamarabb értesült a kihágásról az újságokból, mintsem fia töredelmesen bevallotta volna bűnét.

A magyarázat viszont egyenesen bicskanyitogató, amivel Bakács indokolja a lopást. Néhány napja még azt mondogatta: „olyan mérhetetlenül keveset” keresett, ezért nem jutott már pénze ételre, pedig éhes volt.

Most azonban számszerűsítette is ezt az olyan mérhetetlenül keveset: „Miután befizettem a jelzálogot, a sárga csekkeket és a tb-t, maradt minden hónapban nyolcvanezer forintom, amiből nem tudtam kijönni.” Mindezt úgy, hogy két éve munkát keres.

Az egyszeri újságíró fejében persze azonnal felvetődik a kérdés: akkor miből kereshetett annyit, hogy a jelzálog, a csekkek és a tb után még mindig 80 ezerrel jól volt?

Az meg már tényleg csak elhanyagolható mellékinfó, hogy ha nem is az átlag, de azért elég nagy létszámú réteg a jelzálog, a sárga csekkek és a tb előtti állapotban sem tart 80 ezernél. Ők a végsőkig próbálnak kitartani, miközben az éhezés ellenében foggal-körömmel óvják a becsületüket. Pedig még csak nem is közszereplők.

Bakács most azon gondolkozik, jobb lenne neki várandós szerelmével együtt Szerbiába, az asszony szülőföldjére költözni. Megtehetik, de ezzel a szalámilopást még nem lehet meg nem történtté tenni.

Börtönbe vonul Bakács Tibor

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.