Megasztár-zsűri és a teljes csőd

Bakács: Csúcsról a mélybe

Néhány éve még milliók itták szavait, közönség-kedvenc volt. Az egyik kereskedelmi csatorna kedvence. Néhány napja pedig bolti lopáson kapták. Ötvenegy évesen. Mert éhes volt. Ki érti ezt?

2011.02.08 12:29ferrer- ma.hu

Újságíróként és zenekritikusként a szakma elismert szereplője volt Bakács Tibor. A Megasztár révén azonban egy ország ismerte és szerette meg a szókimondó ”megmondóembert”, aki karakánságának köszönhetően – többek között felszólt az ellen is, hogy bizonyos döntéshozók Tóth Vera győzelme ellen érveltek, mert nem tartották elég esztétikusnak megjelenését – a negyedik szériában már nem oszthatta az észt, azonban a mai napig rengeteg alkalommal szerepelt a média különböző csatornáin.

Érdekesség, hogy nem ez volt az első ballépése: 2004 áprilisában, nem sokkal az első széria vége előtt kiderült, az APEH letiltotta a zsűritag teljes fizetését, Bakács ugyanis hat éven keresztül nem fizetett adót és tb-járulékot. Így a teljes gázsit elvitte az adóhatóság.

Bakács Tibor ismét a címlapokra került. Minden bizonnyal mindent megtenne, hogy ez ne így legyen. A média ízekre szedi. A bulvár csámcsog, ő maga pedig egykori munkaadójának megtörten nyilatkozik arról, mi is történt.

Nem volt rá pénzem, megkívántam és elloptam a szalámit, és még annyi eszem sem volt, hogy vonalkód volt rajta.”

Bakács szomorú és pitiáner ügynek tartja a lopást. "Mindig nagyon büszke voltam arra, hogy nem vettem részt politikai lopásokban. Erre elbukni egy ilyen ügyön. Jó Isten így akarja megtanítani, hogy empatikusabb legyek" – találgat az újságíró, és miközben beszél, folyamatosan csörög a másik telefonja. Mint mondja, a média két napja rajta lóg.

Nem csoda. Egy olyan ember került kínos helyzetbe, akivel ez alapesetben sohasem történhetne meg. "Olyan mérhetetlenül keveset keresek" – mentegetőzik.

Mégis furcsa, hogy 51 évesen valaki ennyire ostoba hibát kövessen el. Bakács elég széles baráti körrel rendelkezik. Senki sem észlelte az anyagi helyzetét? Vagy szimplán ez is csak egy celeb álhisztéria lenne? Egy szimpla kis színpadi show? Hogy végighaknizhassa a bulvármédiát a sztorival? Hogy megtörten nyilatkozhasson?

Szomorú lenne, ha ez állna az ügy mögött. Mindenestre tény - amennyiben hihetünk neki -, hogy rendkívül rossz anyagi helyzete tovább fog romlani, ugyanis munkaadója, a Klubrádió köszönte szépen eddigi szereplését, de a továbbiakban nem tart rá igényt…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.