"Elsumákoltuk a Himnuszt"

Vastag Csaba: Előbb Orbán, aztán Feró

Sűrű az élete mostanában Vastag Csabának: az egyik nap az Országházban énekli a Himnuszt, a másikon meg hajnalban ad szerenádot Nagy Ferónak. Egyiket sem tévesztette el.

2011.01.14 16:29ma.hu

Azt hihetnénk, a Himnuszt bármelyik kisiskolás el tudja már énekelni, legfeljebb az lehet bajban, aki híján van a természetesen szép hangnak. Az elmúlt években azonban ismert énekesek is bebizonyították, hogy sok év éneklés után is beletörhet a bicskájuk a legfőbb magyar dalba: Vikidál Gyulának a dallammal gyűlt meg a baja az MLSZ 100 éves évfordulója alkalmából rendezett magyar-német focimeccs előtt, Király Linda pedig a közönségtől kért segítséget Kölcsey Ferenc versének harmadik (!) sora után.

Szerencsére Vastag Csaba nem okozott csalódást sem a népes rajongótáborának, sem pedig azoknak a diákoknak, akiket csütörtökön az Országházban köszöntöttek a nemzetközi tanulmányi diákolimpián elért eredményeikért.

Az X-Faktor győztesének jutott a megtiszteltetés, hogy az ünnepséget Erkel Ferenc dallamával nyissa meg, de bevallotta, komoly felkészülés előzte meg ezt a szereplését is. „Mindannyian elsumákoltuk annak idején, amikor a különféle ünnepeken énekelnünk kellett” - vallotta be az Új Ásznak az énekes, de nem szeretett volna két híres elődje nyomába lépni, ezért inkább utánanézett az interneten, ki hogyan énekelte el a nagy művet.

Vastag Csaba az első gratuláló Nagy Feró 65. születésnapján (Fotó: rtlklub.sajtoklub/Bársony Bence)


Csabának nemcsak a megtisztelő felkérés jelentett újdonságot: életében először járt az Országházban, ezért maga az épület is csodálattal töltötte el. Az már csak hab volt a tortán, hogy az idegenvezető szerepét maga Orbán Viktor töltötte be, aki gratulált az énekesnek a győzelemhez és elárulta, ha csak ideje engedte, mindig nézte a szombat esti közvetítéseket.

Másnap hajnalban aztán újabb jelentős szereplése volt, bár arra nem mások kérték fel: meglepetést akart szerezni mentorának, Nagy Ferónak. aki január 14-én ünnepli 65. születésnapját. A Nemzet Csótánya meg is lepődött, amikor fél hatkor arra ébredt, hogy a háza előtt egy tévéstáb várja, majd a technikai személyzet gyűrűjében meglátta Vastag Csabát is.

Nagyon örültem, kedves gesztus volt ez a részéről” - mondta el a Fókusz riporterének, miután kifejtette, véleménye szerint a 65. születésnap már tényleg olyan évforduló, amit meg kell ünnepelni. „Húsz évesen egy férfi vén hülyének néz egy negyven évest. Negyvenéves korodig viszont nem nagyon számolod az éveket, csak akkor döbbensz rá, hogy szaladnak az évek.

Ötvenesnek lenni már nagyon rossz érzés, hatvan évesen pedig úgy érzed, jobb, ha feladod.
” - elmélkedett az idő múlásáról a Beatrice még mindig fiatalos lelkű frontembere, miközben házias reggelivel kínálta meg népszerű tanítványát...

Vastag Csaba először beszélt róla: "Nagyon féltem"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.