Hogyan győzhetett Vastag Csaba?

Feró: "Nikolas túl tökéletes, Csaba fogyaszthatóbb"

A szakmai közönség óriási megrökönyödéssel fogadta az X-Faktor végső döntőjének eredményét, és a laikusok is tömegesen lázadoznak Csaba győzelme ellen. Feró megmagyarázza.

2010.12.21 14:29ma.hu / Napi Ász

Még maga a győztes is meglepődött, amikor kimondták a nevét, de Takács Nikolas rajongói képtelenek elfogadni, hogy nem az ő kedvencük állhatott az X-Faktor képzeletbeli dobogójának legfelső fokára. Természetesen a Vastag Csaba-fanok egy percig sem kételkedtek kiválasztottjuk tehetségében, és az is várható volt, hogy bárki is legyen a győztes, az ellentábor lázadozni fog, de arra senki nem számított, hogy ilyen mértékű tiltakozást fog kiváltani az eredmény.

Fotók: RTL Klub


Nagy Feró azonban nem osztja pályatársai, többek közt Kovács Kati véleményét és Tóth Verának is ellentmond, ők ugyanis mindketten igazságtalanságnak tartják, hogy Nikolas alulmaradt a mindent eldöntő küzdelemben.

Olyan visszhangok is érkeztek Csaba győzelme kapcsán, miszerint baj van a hazai közízléssel, és ebben még egyet is érthetünk, hisz a hazai zenei palettán számos olyan előadóval találkozhatunk, akinek szakmailag valószínűleg egészen más pályát javasolnának a hozzáértők. Ám abból, hogy Nikolas tehetségéhez nem férhet kétség, még nem következik egyenesen az, hogy Csaba tehetségtelen lenne.

Nagy Feró a Napi Ásznak úgy fogalmazott: „Csaba egy egyszerű, esendő, érző szívű ember, olyan, mint bármelyikünk. [...] Emberi fogyasztásra ő volt ebben a helyzetben a legalkalmasabb.” Vagyis a győztes énekes mentora úgy véli, a szakmai tudáson túl itt főleg az számított, hogy a közönség mennyire tudja elfogadni az adott előadót, márpedig ebből a szempontból Nikolas „túl tökéletes” volt.

Fotók: RTL Klub


Ami a szinte percről percre felröppenő összeesküvés-elméleteket illeti, a versenyeknek már csak ilyen a természetük, amióta léteznek tehetségkutatók: a végső célig csak egyvalaki juthat el, aki pedig nem rá tette a tétet, az mindig is valamiféle sumákságot sejt a háttérben.

Az X-Faktor 12-es mezőnyében szereplő bármely énekes vagy együttes megkaphatta volna a győztesnek járó trófeát, és ahogy ezt menet közben tapasztaltuk is, minden egyes kiesőnél egyre nagyobb tömegek háborodtak fel (érthető módon, hisz a létszám automatikusan nőtt a korábbi kiesőktől átpártoló rajongókkal).

Az eredményt már nem lehet megmásítani, de egy biztos: az idő ezúttal is meg fogja mutatni, megérdemelte-e Csaba a legnagyobb kitüntetést és jogos volt-e Nikolas második helye. A lehetőség mindkettőjük számára adott, a közönség pedig eldöntheti, kinek a lemezét veszi meg és kinek a koncertjére vesz jegyet: néhány év múlva visszatekintve fogjuk csak megtudni, volt-e értelme háborogni, vagy tényleg másképp kellett volna végződnie?

Kórházba került Vastag Csaba

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.