Összerogyott a volt kormányszóvivő édesanyja

Széttépték a tetőt és a koszorúkat Daróczi Dávid sírján!

Összeomlott a volt kormányszóvivő édesanyja, amikor karácsony másnapján szörnyű látvány fogadta a temetőben: fia, Daróczi Dávid sírját ismertlenek megrongálták. Ica néni a fiától kapott nyakláncát adta el, hogy megszépíthesse a sírt.

2010.12.29 07:35ma.hu - Fotó: habostorta - csepel.info

Minden nap kijár a csepeli temetőbe Daróczi Dávid édesanyja - az idős asszonyt azonban karácsony másnapján döbbenetes látvány fogadta: tönkretették fia sírját!

A sír fölé kis házikót emeltek, melynek fóliáját egy az egyben letépték a rongálók, az apró emlékeket, a mécseseket ellopták. 24-én még kint volt a lányával a volt kormányszóvivő édesanyja, kék koszorúkat és szalagokat helyeztek el a síron. Mindnek nyoma veszett.

Ica néni teljesen összetört, mint mondja, húsvétkor fiát vették el tőle, karácsonykor megrongálták a sírját. Vele nem tehetnek semmit, ezért így akarnak neki fájdalmat okozni - sírta az asszony, aki naponta gondozza a sírt, és kevéske pénzéből mindig vesz friss virágot, gyertyát Daróczi Dávid sírjára - írja a Napi Ász.

Daróczi Dávid édesanyja - Fotó: csepel.info

A megdöbbentő eset ráadásul azok után történt, hogy Ica néni a fiától kapott láncát adta el a sír szépítéséért. Nincs pénze, ezért megvált a számára oly kedves emléktől, melyet egykor szívinfarktusból való felépülése után ajándékozott neki Daróczi Dávid.

Ica nénit ekkor a klinikai halál állapotából hozták vissza. Majdnem megszakadt a szíve, hogy el kell adnia a láncot, de vigasztalta a tudat, hogy gyermekének méltó sírhelye lesz.

Az asszony a pénzből rendbetette fia sírját, és egy védő vázat illetve fóliát rakatott fölé, hogy a téli eső, hó ne érje. Korábban csak egy fakereszt állt a nyughelyen.

Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő nagypénteken, április 2-án hunyt el, 37 évesen. Egy budapesti, Andrássy úti lakásban a vizsgálatok szerint önkezével vetett véget életének, bár szülei ebben nemigen hisznek.

Daróczi édesapja, Choli Daróczi József és Ica néni is a miértekre keresi a választ, a gyászoló édesanya elmondása szerint magánnyomozásba is kezdett, és az eddig összegyűjtött bizonyítékokat eljuttatta Orbán Viktor miniszterelnöknek, illetve a Belügyminisztériumnak.

Daróczi édesanyja: "Soha nem voltam még ilyen rosszul"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.