Dávid anyja nem hisz Szenczynek

"Előbb alá kell szállni a poklokra" - Daróczi utolsó üzenete a lelkészhez érkezett?

Mindenki kapott már üzenetet a fiától, kivéve őt? - teszi fel a kérdést az elhunyt Daróczi Dávid édesanyja. Az asszonyt megdöbbentette egy lelkész Dávidról tett vallomása.

2010.10.26 07:50ma.hu

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat vezetője internetes naplójában a minap arról számolt be, hogy baráti kapcsolat fűzte az egykori kormányszóvivőhöz, és kapott tőle üzenetet a 37 évesen elhunyt férfi életének utolsó perceiben. Eszerint Daróczi Dávid készült a halálra, és senki sem tudta volna megakadályozni öngyilkosságában.

Szenczy azt írta, utoljára nagypénteken válaszolt a volt kormányszóvivő egy üzenetére. Húsvéti "jó feltámadást!" sms-t küldött neki a lelkész, mire Daróczi azt írta: "Ahhoz előbb ma még alá kell szállni a poklokra. Köszönöm, nektek is áldott ünnepeket!" Ő ezt csak órák múlva értette meg, amikor egy közös barátjuk sírva hívta fel, hogy Dávid öngyilkos lett, az életéért küzdenek, és jöjjön azonnal - írta Szenczy Sándor, aki nem mehetett, ugyanis külföldön volt. Térdre esett és imádkozott.

Daróczi Dávid édesanyját megrázta a vallomás, és nem titkolja, furcsának tartja, hogy rajta kívül már mindenki kapott üzenetet a fiától. Kezd ez gyanús lenni - fejtette ki. Vajon neki, vagy a húgának miért nem írt Dávid? Az is különös számára, hogy a lelkész 7 hónap hallgatás után írta le mindezt. Üzeneteivel a nyomozás kezdetén kellett volna előállnia.

Ha tiszta lelkű ember lenne, felhívhatta volna, hogy mindezt elmondja neki, és ha igazán barátjának tartotta Dávidot, tudnia kéne, milyen érzés mindezeket hallania a gyászoló anyának, ráadásul halottak napja előtt. Megtisztelhette volna ennyivel a fia emlékét - hangsúlyozta Ica néni, aki azt javasolta Szenczynek, gyújtson gyertyát a bűneiért, imádkozzon a jó Istenhez megbocsátásért és menjen ki halottak napján a temetőbe, mutatkozzon be neki, ha érez bátorságot - adta hírül a Napi Ász, melynek többszöri megkeresésre sem sikerült a lelkészt elérnie.

Az április 2-án elhunyt Daróczi Dávid halálával kapcsolatosan a rendőrség annak idején kizárta az idegenkezűséget, édesanyja és édesapja azonban ma sem hisz abban, hogy fiuk valóban öngyilkos lett.

Ica néni elmondása szerint azóta is bizonyítékokat gyűjt ennek ellenkezőjéről, ezeket pedig a múlt héten eljuttatta a Belügyminisztériumhoz és Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

A gyászoló anya először érzi úgy, itt a lehetőség, hogy egy átfogó nyomozás induljon. Járt öt különböző rendőrkapitányságon is korábban, ám egyszer sem fogadták el a beadványát, hogy újabb nyomozást rendeljenek el.

Mint mondta, a volt miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet is többször próbálta felkeresni, de ő egyszer sem reagált. A temetésen, noha közvetlenül mellette ült, őszinte részvétet sem nyilvánított neki.

Ica nénit elkeserítette, hogy eddig nem foglalkoztak vele sehol. A fia már nem tudja megvédeni magát, neki kell ezt megtenni helyette - véli.

Nem tudja elképzelni, hogy Dávid képes lett volna öngyilkos lenni és ezzel idős, beteg, korábban éppen általa anyagilag támogatott édesanyjával olyat tenni, hogy többmilliós tartozást hagy rá.

Ez egyáltalán nem rá vall - szögezte le az édesanya, aki szerint egyébként be kellene szállnia a fia által hátrahagyott adósság törlesztésébe többeknek is.

Órákig készült a halálra Daróczi?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.