"Nem sodort volna az éhhalál szélére!"

Rejtélyes cégei után kutatnak - eltűnt Daróczi bankkártyája

Továbbra sem tudni, hogyan fizetik vissza Daróczi Dávid szülei a nagyösszegű tartozást - Újabb cégeket neveztek azonban meg, melyben pénze lehetett az elhunyt egykori kormányszóvivőnek.

2010.10.21 07:38ma.hu

Nyolcmilliós banktartozást kell visszafizetniük a tavasszal elhunyt Daróczi Dávid szüleinek - Ők azonban addig nem hajlandók ebbe belemenni, míg nem tudják, milyen cégekben és bankszámlákon tartotta pénzét.

Tegnap lezajlott a második hagyatéki tárgyalás, ahol jelen voltak Daróczi Dávid szülei, valamint a volt kedves, Liptai Claudia ügyvédje. A gyászoló szülők a Batiz Andrással közös cég mellett több másikat is megneveztek, melyekben Daróczinak pénze lehetett, ezeket most vizsgálják.

Az édesanya szerint fiának két bankkártyája volt, az egyiket lefoglalták, de a másik eltűnt. A notesznek is nyoma veszett, ahová feljegyezte kiadásait és bevételeit. Szerinte nem igaz, hogy csak adósság maradt utána, azokban a cégekben van a pénze, melyeknek vizsgálatára most kerül sor.

A hagyatékról most sem született döntés. A közjegyző szerint két és fél hónap, mire átvilágítják a vállalkozásokat, és megtalálják Daróczi számláját. Biztos benne, hogy a fia nem szegényen halt meg, nem sodorta volna szüleit az éhhalál szélére - mondta el Daróczi Dávid édesanyja a Napi Ászban.

Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő április 2-án hunyt el. A rendőrség a lefolytatott vizsgálat után úgy nyilatkozott, egyértelmű, hogy a 37 éves férfi öngyilkosságot követett el. Idegenkezűségre utaló adat nem merült fel.

Ezért nem indítottak büntetőeljárást, közigazgatási hatósági eljárásban folytatták a haláleset körülményeinek vizsgálatát.

A volt kormányszóvivő édesapja, Choli Daróczi József akkor cáfolta, hogy fia öngyilkos lett volna, és Hajdú Péter műsorában kimondta, véleménye szerint Dávidot megölték, és a gyilkosság hátterében azok a gazdasági vállalkozások és körök állnak, akik a fia körül voltak.

A gyászoló apa többször kifejtette a sajtóban: úgy véli, számos dolog nem stimmel fia halálának körülményeit illetően. Számára sok gyanús dolog felmerült, melynek véleménye szerint nem nézett utána alaposan a rendőrség.

Ica néni, Dávid édesanyja pedig maga gyűjtögeti a bizonyítékokat, melyeket a napokban eljuttatott Orbán Viktor miniszterelnökhöz és a Belügyminisztériumhoz. Choli bácsi és Ica néni rossz anyagi körülmények között él, mióta a fiuk elhunyt.

Daróczi Dávid ugyanis erején felül támogatta a szüleit, akik ma egyik napról a másikra élnek. Az idős roma költő tanít is a nyugdíja mellett, de így sem igen jön ki jövedelméből.

Ismét támadják Daróczi gyászoló édesanyját

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.