Claudia nem járt azóta a temetőben?

Daróczi édesanyja utolsó kincsét is eladta a sírért!

Hosszú hónapokon át nem volt síremléke a fiatalon elhunyt egykori kormányszóvivőnek - Daróczi Dávid édesanyja most abból készíttette, hogy eladta a fiától kapott aranyát is.

2010.11.08 14:29ma.hu - Fotó: csepel.info - tv2.hu

Jóformán semmije sem maradt Ica néninek, Daróczi Dávid édesanyjának, az egyetlen arany nyakláncát is eladta, hogy némi pénzhez jusson. Ezt még a fiától kapta, amikor egy alkalommal a klinikai halálból hozták vissza infarktusa után. Ica néni a gyógyszereit sem tudja már lassan kiváltani, de Dávidnak mindenképp szeretett volna tisztességes sírt.

A lánc árából - bár majd' megszakadt a szíve, hogy el kell adnia - szép nyughelyet csináltatott a fiának, aki mindig gondoskodott róla. A gyászoló anyát bántja, hogy gyermeke sírjához az ismeretlen tisztelőkön és a szűk családon kívül más nem ment ki halottak napján.

Még Liptai Claudia sem, aki pedig elmondása szerint szerette őt - panaszolta Ica néni, aki az utóbbi időben azt a következtetést vonta le: fiának csak akkor voltak barátai, amikor a tévében kellett nyilatkozni róla - mondta el a Napi Ásznak kiábrándultan az anya.

A sajtó hónapokkal ezelőtt hírt adott róla: azóta sem volt síremléke Daróczi Dávidnak, hogy eltemették.

Budapesten, a csepeli temetőben helyezték végső nyugalomra a 37 évet élt férfit, sírján egy fakereszt állt eddig. A sír májusban a nagy esőzések miatt be is omlott, szakértők szerint azonban ez normális a friss hantoknál.

A szülei meglehetősen sanyarú anyagi körülmények közé kerültek, mióta gyermekük meghalt. Az egykori kormányszóvivő ugyanis erején felül is támogatta az édesanyját és édesapját, nélküle azonban sokkal nehezebb a mindennapi megélhetését biztosítani Ica néninek és a volt férjének, Choli Daróczi Józsefnek.

A szülők egyébként azóta is felettébb kíváncsiak arra, hová lett Dávid pénze, hiszen a hagyatéki tárgyaláson kiderült, a volt kormányszóvivőnek 8 millió forintos adóssága is van, amit, ha az örökséget átveszik, a szülőknek kell fizetnie - fogalmuk sincs, miből tennék meg ezt.

A gyászoló anya furcsának találja, hogy hagyatéki és a rendőrségi papírok szerint fiának sem lakása, sem autója, se laptopja, sőt még telefonja sem volt. Ezt nem tudja elhinni, ahogyan azt sem, hogyan kaphatott hitelt Daróczi Dávid, ha nem volt elvileg semmije.

Mint elmondta, ő a fia halála után magán nyomozásba kezdett és az eddig összegyűjtött bizonyítékokat elküldte Orbán Viktor miniszterelnöknek és a Belügyminisztériumnak, azt kérve, hogy induljon újabb nyomozás Daróczi Dávid halála ügyében.

Támadják Daróczi gyászoló édesanyját

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.