"Csak ültem a felvételen, és bambultam"

Bajor Imre: Egy élet munkája úszhat el

Lassan sikerül összeszednie magát Bajor Imrének - A színészt kis híján magával rántotta éttermének bukása. Most elárulta, miért adta fel, hogyan omlott össze élete álma.

2010.10.19 12:29Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

A hatvanas-hetvenes évek hangulatát szerette volna visszavarázsolni magának és másoknak - ezért hozta létre Kicsi huszár nevű éttermét Bajor Imre.

A színész úgy érezte, ő, aki 50 éves korára szinte mindent elért, megteremti ezt a világot, nem a pénz motiválta, sokkal inkább az az érzés: milyen volt régen a Balettcipő vagy a Fészek nevű klubokban ülni. Ahol a színház után még összeültek az emberek, ittak, ettek, jól érezték magukat.

Csakhogy mellényúlt, mert rá kellett jönnie, ez tévedés volt, a zártkörűség meg főleg. Más a világ, a régi barátok már sietnek az unokáikhoz, az átlagembernek nincs pénze ilyesmire - panaszolta a Kiskegyedben Bajor Imre.

Sokáig nevetni sem tudott Bajor Imre - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

A színész bevallotta: minden vagyonukat rááldozták, hogy megvalósíthassa álmát. Hitelt is felvett. Felesége háza, és a teljes vagyonuk ráment erre a dologra. Üzlettársa bankkölcsönből fedezte a rá eső részt.

Élete legnagyobb baklövése volt, hogy az ő hiteléért is vállalta a kezességet. Naiv volt, a válság után is reménykedett, hogy beindul a hely, közben a törlesztőrészletek a duplájára nőttek - árulta el Bajor a Kiskegyedben.

Imre rádöbbent arra, hogy bár a válságról nem ő tehet, a vendéglátóiparhoz nem ért. Ez teljes embert kíván. Ő a fellépések miatt nem tudott ott lenni kezdéstől zárásig, nem figyelhette, mi történik.

Azt is meg kellett tanulnia az étterem kudarca kapcsán: a magyarok imádnak igérgetni, hitegetni, aztán amikor tényleg segítség kell, mentegetőznek. A másik speciális tulajdonságuk az irigység és a potyalesés - fejtette ki Bajor Imre.

A Kiskegyedben a színész elmondta: ha néhány héten belül nem sikerül eladnia az éttermet, akkor viszi a bank. Hogy csődbe ment, az nem is kérdés. Csak azt nem tudja, mikor jönnek és visznek mindent - nemcsak álma vész el, de az összes spórolt pénzük is, amit egy élet munkájával beleraktak. Reális áron lehetetlen eladni az ingatlant, ha ezt hagyná, akkor is hibázna - kesergett Bajor a lapban.

Bajor Imre egy évig szinte alig tudott dolgozni. Egyik bajt követte a másik. Eltörte a bokáját, egekbe szökött a vérnyomása premier előtt, majd jött az üzleti harc. Ágyhoz kötve járt az agya azon, mekkora baj van, a tunyulástól pedig csak hízott és hízott. Lelkileg, testileg feladta, depressziós lett. Piával kompenzált. Nem bírta másképp.

A Kiskegyedben Bajor Imre bevallotta: olyan súlyos állapotban volt, hogy sokszor felírta cetlikre, mit akar a Heti Hetesben mindenképp elmondani. Majd a felvételen csak ült és bambult, képtelen volt megszólalni. Teljes reménytelenséget érzett.

A színész elmondta, felesége, gyerekei és édesanyja szeretete már nem segíthetett rajta. Egyszercsak jött néhány barátja, berángatták egy autóba és elvitték az ország legjobb szakorvosához. Ma már hálás nekik - ismerte be a Kiskegyedben Bajor Imre.

Ma is azt mondja ugyanakkor: az a régi már sohasem lesz. Egy lelki törés sosem múlik el nyom nélkül. De már tud nevetni - egy marék színes bogyót eszik, és még sokat alszik. Le kell fogynia 8-10 kilót, fizikailag össze kell kapnia magát.

Egy hónap múlva újra színpadra kell állnia. A barátok hívják, a közönség nem fordított neki hátat. Miattuk érdemes talpra állni - mondta el a Kiskegyedben Bajor Imre.

Novemberben térne vissza Bajor Imre

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.