"Pofátlanság, hogy a fiam továbbjutott"

Csak a hírérték számít az X-Faktorban?

A szombati X-Faktor legjobb 50 versenyzője közé jutott ifjabb Bodnár Attila, noha ő maga is érezte, minősíthetetlen produkcióval állt a zsűri elé. Ezzel zenész édesapja is egyetért.

2010.09.28 07:29ma.hu

Amikor az előválogatókon megjelent a színpadon egy Bodnár Attila nevű fiatalember, joggal merült fel a zsűriben a kérdés: van-e valami köze ahhoz a Bodnár Attilához, aki annak idején alapítótagja volt a Modern Hungária nevű zenekarnak.

A 80-as évek ifjúsága még emlékezhet a német Modern Talking mintájára alakult együttesre, mind külsőre, mind zenei stílusra azt az irányt próbálták hozni, olyan dalokkal kerültek az akkori slágerlisták élére, mint az Elfújja a szél vagy a CsókxCsók. Bodnár azóta a nagyközönség elől eltűnt, bár továbbra is vállal fellépéseket kisebb rendezvényeken.

A mentorok közt helyet foglaló Nagy Feró kifejezetten gúnyosan említette az idősb Bodnár egyik szerzeményét, amire Geszti Péter rá is tett egy lapáttal, ám a színpadon egy szál gitárral álló fiatalember végül félreérthetetlen szájhúzások közepette bevallotta, nagyon is van közük egymáshoz, igaz, nincsenek jó kapcsolatban.

Utóbb kiderült, ennek egyik oka épp az, hogy a zenész abszolút tehetségtelennek tartja utcazenész fiát. A fiatal fiú azonban az X-Faktor első válogatóján megütötte az elvárt szintet, így lehetőséget kapott, hogy a Thália Színház deszkáin újabb dallal győzze meg a zsűritagokat.

Fotó: RTL Klub / X-Faktor

Az eredmény, mondjuk ki, botrányosra sikerült. A mentorok, akik egészen eddig könyörtelenül kiszórtak mindenkit, aki az előválogatóhoz képest gyengébben szerepelt, ezúttal több mint elnézőek voltak, felajánlották a szétesett fiúnak, hogy a botrányosan előadott PokerFace helyett énekeljen valami mást.

Ez egy fokkal jobban sikerült, annak ellenére, hogy ezen a ponton már Attila is láthatóan érezte, hogy nincs értelme küzdeni. A mezőny többi versenyzőjéhez képest azonban még mindig sehol nem volt, de lám, ifjabb Bodnár Attila ezzel mégis biztosította a helyét az első 50 között.

Egy csalódott, tovább nem jutó versenyző édesapja a Napi Ásznak elpanaszolta, nem hisz már a verseny tisztaságában, hisz ezzel egyértelműen bebizonyosodott, hogy a tehetség itt mit sem ér, sokkal fontosabb a hírérték. „Az a hibám, hogy normális családi életet élek és nem ismertek a szüleim?” - kérdezi keserűen az egyik kiesett, aki azt még elfogadná, hogy az első 50-be nem jutott be, de látva, hogy kik és milyen produkciók miatt esett ki, már nehezebb tudomásul venni a döntést.

X-Faktor: 4 hete ugyanabban a ruhában

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.