Megcsappant Utasi Árpi fellépéseinek száma

Napszámosként dolgozna a Csillag születik sztárja

Évek óta a kamasz mesemondó keresetéből él Utasi Árpi családja - Édesanyja nehezen talál állandó munkát a Vajdaságban, miközben négy gyermeket kell eltartania. Árpi fellépéseinek száma pedig csökkent.

Utasi Árpi, a kis mesemondó - A színpadon és Szabó Gyulával képgaléria

2010.05.07 09:40ma.hu

Szeptemberben újra iskolába jár majd Utasi Árpi - egy évig nem tanult, mert tavaly ősszel nem indult magyar nyelvű képzés az általa választott szakon. Már nem bánja, mert akkor még hentesnek készült, ma már inkább az elektrotechnikus szakma érdekli.

Most otthon van édesanyjával - a jószágokat eteti, vagy új meséket tanul be. Néha még hvják fellépni, de nem Regős Bendegúz monológját kérik tőle, mert a közönség azt kezdi megunni - vélekedett Árpi, aki ezt tudomásul is veszi.

Utasi Árpi elárulta, egykori mentorával, Fábry Sándorral rendszeresen beszélget telefonon, a biztatása megnyugtatja őt. A színészet most is érdekli, de muszáj egy civil szakmát is megtanulnia. Arrafelé egyébként is elvárják a férfiaktól, hogy sok mindenhez értsenek.

Árpi nem érzi úgy, hogy túl korán felnőtt volna. Örül, hogy segíthet a szerettein. Édesanyjának nincs munkája, de az idénymunkák kezdetével mindig javul a helyzet. Most Árpi is napszámosnak készül - adta hírül a Napi Ász.

Utasi Árpi édesanyja is meghökkent azon, amikor a tehetséges fiú tavaly tavasszal kifejtette, melyik szakma érdekli a legjobban. Hentes szeretett volna lenni.

Mint a mama elmondta, eleinte azt gondolta, ez is csak egy kósza ötlet, hiszen az utóbbi időben kéthetente változtatta meg, milyen szakmát is tanulna szívesen.

Árpi mások véleményét is kikéri, és ha azt hallja, egy adott szakmára nagyon nincs kereslet, másik foglalkozás után nézett. Egy nap azonban a kis mesemondó édesanyja elé állt és közölte: a hentes szakma érdekli legjobban.

Saját üzlete lenne, ott vágná a jószágokat. Árpi édesanyja elmondta, náluk drága a hús, 2-3 havonta disznót vágnak, azt osztja be a családnak.

A kis mesemondótól sosem állt távol a disznóvágás, mindig érdekelte a dolgok menete és segített, ráadásul keresztapja is hentes.

Utasi Árpi Szerbiában futhat be?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.