Kétséges volt, elmegy-e a szertartásra

Liptai Claudiát elrejtették szerelme temetésén

Még az utolsó pillanatokban is azt leste Daróczi Dávid édeapja, megérkezik-e fia temetésére a volt kormányszóvivő kedvese, Liptai Claudia, aki a virrasztáson előző este nem vett részt.

2010.04.20 12:30

A temetés előtti estén a Roma Múzeumban gyűltek össze a volt kormányszóvivő családja és barátai. Hagyományaik szerint az utolsó virrasztásnak komoly szerepe van, ezért is várták rá nagyon Daróczi Dávid szerelmét.

Liptai Claudia
azonban nem jött el, melyet a család nehezményezett. Terry Black a Kiskegyednek azt mondta: aki a virrasztáson nem vesz részt, az általában a temetésre sem mehet el.

Sokáig úgy is tűnt, hogy Liptai Claudia nem lesz ott. Choli Daróczi József családja mellett üresen állt a neki fenntartott hely. Kinn többezres tömeg gyűlt össze, míg a család a hagyományok szerint nyitott koporósban elbúcsúztatta Daróczi Dávidot.

Csak a zártkörű búcsú végére érkezett meg Liptai Claudia, aki fekete kötött sapka és napszemüveg mögé bújva igyekezett észrevétlen maradni. Barátnője állt mellette, és Claudia érthetően tartott attól, amikor majd a ravatalon holtan kell látnia a párját. A késéssel valószínűleg ezt akarta elkerülni. A görög katolikus esperes búcsúztatásakor már kevésbé tudta tartani magát - írta meg a Kiskegyed.

Daróczi Dávid sírba helyezése is zártkörű volt. A végső nyughelyig a 100 tagú cigányzenekar kísérte a volt kormányszóvivőt. Amikor a koporsót leeresztették a földbe, nemcsak a hegedűk, hanem Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is keservesen sírt egykori munkatársa sírjánál - adta hírül a Kiskegyed.

Claudia most erősebb volt, mint annak idején a Duna-parti gyertyagyújtásnál. Dávid édesanyjáért mindenki nagyon aggódott, de szörnyen megviselte a dolog a volt kormányszóvivő barátját is, aki megtalálta a holttestét.

Még véget sem ért a temetés, amikor Liptai Claudia a barátnőjébe kapaszkodva távozott a hátsó kapun, ahonnan érkezett. Fekete Mercedes várta és búcsú nélkül elhagyta a temetőt a színésznő - írja a Kiskegyed.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.