"Örömtelenül mesélte a jó hírt"

Daróczi már napokkal korábban közönyös volt - állítja a szomszédja

Csupán egy hete lakott Batiz András lakásában az elhunyt egykori kormányszóvivő, amikor megtörtént a tragédia - Daróczi Dávid egyik szomszédja arról mesélt, hogy két nappal korábban hogyan viselkedett.

2010.04.12 09:40ma.hu

Alig egy hete vette birtokba barátja, Batiz András lakását Daróczi Dávid, amikor nagypénteken öngyilkosságot követett el. Korábban öt éven át Batiz sógornője lakott ott. Daróczi megtudakolta, kik lesznek a szomszédia, mielőtt beköltözött, egyikük két nappal a tragédia előtt beszélt vele.

Andrást kereste, de Dávid állt az ajtóban. Bemutatkozott neki, de Daróczi azt mondta, nem szükséges, mert tudja, hogy kicsoda. Közölte, hogy a barátja elment, be kellett sietnie a kórházba, nemrég szült a felesége. Az idős asszony azonban csodálkozott azon, hogy a volt kormányszóvivő mennyire közönyös arccal tudatta az örömhírt.

Úgy véli, már akkor mély depresszióba süllyedhetett - mesélte a szomszéd. Daróczi Dávid rokonai pár nappal a történtek után elmentek az Andrássy úti lakáshoz, de többjüknek nem volt lelkiereje belépni oda.

A volt kormányszóvivő párja, Liptai Claudia közben megváltoztatta a profilját a közösségi portálon. Miközben Daróczi halála előtt ő Ken Pitt, míg Liptai Barbie néven használta a portált és napközben vicces üzeneteket küldözgettek egymásnak, Claudia most egy közös fényképet tett közzé - adta hírül a Napi Ász.

A hírek szerint egyébként az elhunyt volt kormányszóvivőnek már tíz esztendeje nem volt saját lakása. Ingatlanát eladta, hogy befektethesse a pénzt.

Hosszú éveken át albérletben élt, barátja, Batiz András üresen álló lakását pedig azért használta, mert így egyszerűbb volt neki. A hónap legnagyobb részét úgyis Claudiánál töltötte és felesleges volt számára egy bérleményt fenntartani.

A napokban arról is szó volt a sajtóban, vajon mikor térhet vissza Liptai Claudia a képernyőre. Jelenleg Demcsák Zsuzsa helyettesíti őt a reggeli Mokkában.

Kedvese halála szörnyen lesújtotta a csinos műsorvezetőt. A tragédiát követően ő is megjelent a Duna-parton rendezett virrasztáson, ahol mindenki jelen volt Daróczi szerettei, barátai és ismerősei közül. Mintegy kétezer ember gyűlt össze.

Liptai Claudia később a Mokka stúdiójában mesélt először és utoljára a tragédiáról, s megjegyezte, a rakparti megemlékezés is azt bizonyítja, mennyien szerették Dávidot. Ő azonban sajnos nem szerette önmagát.

Nem tudta elfogadni azt, ahonnan indult, és ahová jutott. Mindennel és mindenkivel küzdött. Minden nap úgy érezte, bizonyítania kell - fogalmazott Claudia, aki Daróczi utolsó, neki hagyott üzenetét is felolvasta.

Úgy szólt: "Tiszta szívemből szeretlek! Veled akarok családot, veled akarom leélni az életemet!"

Daróczi Dávid egykori kormányszóvivőt április 16-án, pénteken délután ket

Mitől lesz nehezebb Claudia gyásza?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.