Nő a balhé a lantművész körül!

Benkő-ügy! A Művészetek Palotája mindent tagad hivatalos levelében!

Sűrű napok állnak mindenki mögött Benkő Dániel vs. Művészetek Palotája téren. Benkő kapcsán a sajtónak meggyűlt a baja az ügyvédi levelekkel, ízes nyilatkozatokkal és persze derítő videók sokaságával.

2009.05.26 18:50ma.hu

Miután a MüPa illetékesei nyilatkozni a Tabu Tv többszöri megkeresésére sem kívántak, csak leveleket küldtek, úgy tűnik ismét Benkő Dániellel tudta csak a televízió csak megbeszélni szívfájdalmát. 

A Művészetek Palotájának jogi képviselői megkeresték a Tabu Tv-t, miszerint szeretnék ha közzétennénk egy általuk kiadott sajtóközleményt, ami az Ő véleményüket tükrözi Benkő Dániel nyilatkozatával kapcsolatban. 

Miután válaszban leírtuk, hogy szívesen fogadunk egy interjút a dologgal kapcsolatban, elzárkózó választ, és egy „fenyegető levelet.” kaptak. Ezek után úgy gondolta tévé, hogy közzéteszi az anyagukat, de mivel a Tabu Tv mégiscsak videókkal foglalkozik, MüPás nyilatkozó hiányában Benkő Dánielt kérdezték ismét.

- „Ebben a levélben nagyon komoly problémák vannak! Azt állítom a levél elolvasása után, hogy akinek itt személyiségi jogai sérültek, az egyedül én lehetek!” - mondta el a Tabu Tv riporterének Benkő Dániel.
 
- „ Az a rossz hírnév megsértése, ha a látogatásom körüli intézkedések az intézmény részéről arra enged utalni, hogy Benkő Dániel nem kívánatos személy ha váratlanul jön akkor is, ha bejelentkezik, akkor is. Ez azt sugallja, hogy nincs ott keresnivalóm! Hogy tetszik ezt gondolni tisztelt Művészetek Palotája?! Hogy tetszik ezt gondolni kedves vezérigazgató úr?!” - háborodott fel a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét viselő lantművész, aki a Tabu Tv-n keresztül üzent a MüPa illetékeseinek: egyeztessenek időpontot, találkozzanak, beszéljék meg a dolgot!

A Művészetek Palotájának levele teljes terjedelemben: 

- „ Benkő Dániel nyilatkozata valótlan tényeket tartalmaz, soha el nem hangzott állításokat közöl, amellyel megsértette egy a magyar és nemzetközi kulturális életben magának rangot kivívó, köztiszteletnek és elismerésnek örvendő, a közönség által közkedvelt kulturális intézmény jó hírnevét, amelyhez a Tabu TV egyrészt sajnálatos módon felületet biztosított, másrészt valótlan és hamis tényeket híresztelt sajtóközlemény formájában. 

Mind az előadóművész, mind a Tabu TV által közvetített és terjesztett állításokat határozottan visszautasítjuk. A diszkrimináció tilalmát a Magyar Köztársaság Alkotmánya rendeli faji, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtételre tekintettel. 

Az a körülmény, hogy egy előadóművész még nem jutott el a Művészetek Palotájába műsorával, értelemszerűen nem meríti ki a diszkrimináció fogalmát, viszont ennek állítása súlyosan sérti az intézmény és vezérigazgatója jó hírnevét. 

A Művészetek Palotáját megilleti a műsorszerkesztés szabadsága, miként a hírműsorok szerkesztője is saját belátása szerint dönt, hogy mely híreket szerepelteti műsorában. Az adott kulturális intézmény vezetőjének szabadsága és egyben felelőssége, hogy milyen tartalmú műsort szerkeszt. Ezt lehet kritizálni, de mindenki úgy gyakorolhatja jogát, - és ebbe beletartozik a személyek véleményének és a sajtónak a szabadsága is - hogy eközben nem sértheti meg mások jogait. 

2009. május 19. Művészetek Palotája Kft.”

Itt még többet tudhat meg Benkő Dániel botrányos életéről és ügyeiről!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.